vinkkejä niiden kasvattamiseen

Vihanneksia, jotka eivät voisi olla tutumpia lautasillemme, vihreitä papuja arvostetaan laajalti niiden keittämisen helpottamiseksi. Ja totta puhua, ei myöskään ole vaikeaa viljellä ja korjata niitä, kun sinulla on puutarha! Joten tässä on kuinka kasvattaa niitä.

Milloin ja minne istuttaa?

Vihreiden papujen siemenet voidaan istuttaa, kun kaikki suotuisat olosuhteet niiden itämiseksi täyttyvät: ei liikaa kosteutta, mutta varsinkin ei hyytelöitä ! Tämä toimenpide voidaan siis tehdä huhtikuusta kesäkuun loppuun.

Istutus tehdään ihanteellisesti rikkaassa maaperässä, hieman kostea ja hyvin valutettu – ja auringossa. Halutessasi laita siemenet veteen 24 tuntia ennen istutusta voi edistää niiden itämistä. Sieltä on kaksi vaihtoehtoa:

  • Kylväminen sisään vähän : paikka suunnilleen 5 siementä noin 3 cm syvään reikään ja noin 30 senttimetrin etäisyydelle toisistaan.
  • Kylväminen sisään linja : laita siemenet aiemmin valmistettuun vakoon yksi kerrallaan tällä rivillä, aseta ne noin 5 cm: n välein.

Kun tämä toimenpide on tehty ja siemenet peitetty maaperällä, vesi kaikki. Varmista myös asenna tutor jos olet valinnut kiipeilypapuja.

Vesi ja sato

Kun siemenet on kylvetty, kasvu on suhteellisen nopeaa. Kuivuuden sattuessa on tarpeen huolehtia niistä riittävä kastelu varo kastamasta lehtiä. Muussa tapauksessa erityistä huoltoa tai lannoitteen lisäystä ei tarvita.

vihreät pavut
Luotto: tab1962 / iStock

Valitsemastasi lajikkeesta riippuen sadonkorjuu voi kestää pidempään tai lyhyemmäksi ja esimerkiksi pidentyä koko kesän. Tämä voidaan tehdä joka kerta 2-3 päivää tai kerran viikossa : sinun tarvitsee vain selvittää istuttamasi lajike.

Sitten sinun tarvitsee vain kuoria ne ennen ruoanlaittoa!

Katso tästä aiheesta: Vihreät pavut: 2 tekniikkaa niiden säilyttämiseksi hyvin pitkään

Vihreät pavut: helppo valmistaa ja hyvä sinulle!

Ne muodostavat a ihanteellinen säestys grillauksen aikana tai kanan kanssa, vaikka niistä voi muodostua kokonainen ruokalaji. On esimerkiksi mahdollista valmistaa ne vähän kerma, pekoni ja parmesaani. Jos pidät omaperäisyydestä, ne sopivat myös erittäin hyvin parin kanssa kookos- ja currymaito !

Ja vaikka ajattelet sitä vähän vähemmän, vihreitä papuja voi syödä kylminä – ripaus vinaigretteä – alkuruoaksi tai salaatiksi. Joka tapauksessa sallivat runsas kuidun saanti auttaa ruoansulatusta ja ylläpitää vatsan terveyttä. Ne ovat myös täynnä vitamiineja. Todellinen voimavara lautasella!

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Kasvipuutarha: 11 vihanneksia istutettavaksi keväällä

Sitrushedelmät: kylvä appelsiinin, sitruunan ja muiden kirpeiden hedelmien siemeniä

Opetusohjelma: mansikoiden kasvatus pyykkikorissa

Kuinka kuluttaa granaattiomenaa?

mitä tehdä, istuttaa ja korjata tällä hetkellä