vinkkejä kasvin kasvattamiseen maun mukaan

Merikaali ei ole pelkkää sanaleikkiä, se on kasvi! Se tunnetaan myös nimellä maritime crambé. Tämä monivuotinen kasvi on saanut nimensä kiharasta, harmaanvihreästä lehdestä, joka muistuttaa kaalin lehtiä. Se on melko harvinainen kasvi, joten jos olet onnekas löytää se, älä poimi sitä, koska se on suojeltu laji. Luonnossa sitä esiintyy pääasiassa Pohjanmeren, Itämeren ja Atlantin valtameren rannikoilla. Merikaali rakastaa hiekkaisia ​​ja kivisiä alueita. Sitä on edelleen mahdollista viljellä ja kuluttaa. Opi kasvattamaan merikaalia.

Mitä sinun tulee tietää merikaalista

Kun kesä saapuu, merikaali paljastaa upeat valkoiset kukat. Kukinta on erityisen tuoksuva ja tuoksuu kasvualueellesi. Sängyssä tai kasvimaassa merikrambe (nmerellinen rambe) on helppo istuttaa mihin tahansa maaperään. Maaperän luonne ei vaikuta sen kasvuun, ja nimensä mukaisesti se arvostaa jopa suolaista maaperää. Hyvään kasvuun se tarvitsee olennaisesti laadukasta maaperää sekä hyvän annoksen aurinkoa. Istutus suoritetaan istuttamalla tai kylvämällä. Kylvöä varten tee ne kesäkuussa kylvämällä 3 siementä kuudenkymmenen senttimetrin välein.

merikaali
Luotto: knaufb / iStock

Kuinka huoltaa merikrambea?

Crambe ei vaadi erityistä huoltoa. Syksyllä jalka tulee taittaa taaksepäin. Keväällä se vaatii vähän komposti välttääkseen jalkansa löystymisen. Lopuksi maaperän kosteudesta ja kuivuuden sattuessa a kastelu riittävä.

Jos sinulla on vain kiire maistaa merikaalia, tiedä se ensimmäinen sato saadaan vasta kolmen vuoden kuluttua. Lehdet kannattaa valkaista hyvin ennen maistamista. Tätä varten sinun tulee muistaa peittää crambe-jalka ja antaa sen ottaa ilmaa vain kastelun ajan, eli noin 1 tunti päivässä. On tärkeää, että kasvi älä näe aurinkoa jotta se on kulutettavaa. Lehtien poimiminen tapahtuu 3-5 viikon pesun jälkeen.

Mahdolliset sairaudet

Crambé, kuten useimmat Brassicaceae, voi kärsiä kaalityrästä. Tämä sairaus on pääoireensa lehtien värin muutos. Jälkimmäinen muuttuu punaiseksi ja kuihtuu. Huomaamme myös juurien muodonmuutoksen. Heti kun krambin jalassa ilmenee taudin merkkejä, se on tuhottava. Harkitse myös viljelykiertoa 7 vuoden välein. Crambéun vaikuttavat myös nilviäiset: etanat, etanat ja kaalifinnit. Harkitse satosi suojelemista.

merikaali
Luotto: jax10289 / iStock

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Callicarpa: karkkipuun kasvattaminen ja hoito

Näyttely: mitä pitäisi istuttaa pohjoiseen puutarhaan?

10 kauneinta kukkivia pensaita värikkäisiin penkkeihin

kasvattaa avokadopuuta sen kiven ansiosta

Kapris – istutus, kasvatus ja neuvoja sen hoitoon