ne, jotka kasvavat nopeimmin

Nopeasti kasvavat pensasaidat ovat puutarhan todellinen voimavara monella tapaa. Ne tarjoavat yksityisyyttä melko nopeasti esimerkiksi uuteen kotiin muuton jälkeen. Lisäksi pensasaidalla on se etu, että se suojaa koko elämää (hyönteiset, linnut jne.), joka hyödyttää puutarhaa. Ja avoimella alueella sijaitsevalle maalle suojaa myös pensasaita tuulelta!

Suojan valinta voi herättää monia kysymyksiä. Kuusi vai laakeri? Kuinka korkealle hän voi kiivetä? Häiritseekö se naapureitani? Olenko valmis ylläpitämään sitä? Niin monia kysymyksiä, jotka on ratkaistava ennen kuin valitaan puutarhaan istutettava pensas.

Cedar, korkea havupuu

Sen lisäksi, että sillä on ikivihreät lehdet, tämä puu on melkoinen tiheä varmistaakseen a täydellistä rauhaa ! Se säilyttää intensiivisen vihreän värinsä läpi vuoden, ja se voi nousta jopa 30 metrin korkeuteen, mikä tekee siitä täydellisen ulkona.

haara thuya
Luotto: iStock / LegART

Ligustrum ja sen valkoiset kukat

Arvostamme ligustrumia sen vuoksi kauniita valkoisia kukkia ja korkeus, jonka se voi saavuttaa – jopa 4 metriä. Tätä kasvia kutsutaan myös privetiksi vastustuskykyinen tuholaisille ja taudeille. Jos valitset sen, muista kastella sitä hyvin ensimmäisten 2 vuoden aikana istutuksen jälkeen.

ligustrum
Luotto: iStock / seven75

Palava oranssi pensas väriä varten

Valkoiset kukat miellyttävällä tuoksulla kesällä, jota seuraa appelsiinin marjoja syksyllä ja talven alussa… Tämä ei jätä viettelemättä – lukuun ottamatta piikkejä, joista on huolehdittava. Palava pensas voi kasvaa 30-60 cm vuodessa ! Se pitää erityisesti auringosta.

Pyracantha buisson kiihkeä
Luotto: iStock / fotogal

Majesteettinen Leylandin sypressi

Kuinka mainita ihanteelliset pensaskasvit mainitsematta Leylandin sypressiä? Arvostamme sitä erityisesti sen nopeaa kasvua – jopa metri vuodessa yhtälailla – ja sen kestävyys. Lopulta Leyland-sypressi voi nousta 30 metrin korkeuteen!

Leyland Cypress
Luotto: iStock / RobIre

Bambu omaperäisyyttä varten

Bambu muuttaa perinteiset pensasaidat ja tarjoaa miellyttävän visuaalisen, kaikki korkeudessa ja vehreässä. Tämä kasvi tunnetaan mm kasvun nopeus, minkä lajikkeen valitsetkin. Ole varovainen ja valitse sellainen, joka ei leviä liikaa! Huollon puolella mm. yksi koko vuodessa on riittävä.

bambu pensasaita
Luotto: iStock / asiantiger247

Cherry Laurel, klassikko

Tätä laakeripuuta on vaikea jättää väliin valittaessa kasveja pensasaidalle. Lukuun ottamatta yhtä karsimista vuoden aikana, jotta se ei leviäisi liikaa, sen ylläpito on suhteellisen helppoa. Se voi kiivetä a kuusikymmentä senttiä vuodessa, ja se kukkii keväällä.

kirsikkalaakerit
Luotto: iStock / Artem Stepanov

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Top 5 suosituinta puutarhapensasaitaa

5 yksinkertaista toimenpidettä ekologisemman puutarhan luomiseksi

Mitkä pensaat valita kauniin kukkaisen pensasaidan luomiseksi?

Kuinka kasvattaa litsi kuopastaan?

kuinka leikata tämä hedelmäpuu talvella?