näiden syksyn hedelmien sadonkorjuu ja säilyttäminen

Syyskuusta lähtien syksy saapuu hyvin hitaasti. Puut vaihtavat värejä ja hedelmäiset ja puiset tuoksut ovat yhä enemmän läsnä. Löydämme myös erityisesti ensimmäiset kastanjat ja saksanpähkinät. Koska näiden hedelmien puut tuottavat paljon, on löydettävä menetelmä niiden säilyttämiseksi.

Kastanjoiden korjuu

Kastanjat ovat kuivattuja hedelmiä, jotka on kääritty oksaan vikaan. Ole varovainen erottaessasi kastanjan myrkyllisestä kastanjasta. On totta, että joskus voi olla hämmennystä, koska kutsumme kastanjoita hedelmiksi, joiden kastanjoissa on vain yksi suuri manteli. Tämä eroaa kuitenkin sen ”taskulampusta”, joka on todellisuudessa muu emä.

Kastanjat korjataan, kun ne putoavat puusta. Sadonkorjuukausi alkaa syyskuussa ja kestää marraskuun puoliväliin.

Viruksen poistamisen jälkeen upota hedelmät veteen. Voit heittää pois kelluvat.

kastanjat pähkinät
Luotto: Rebell / iStock

Säilyttää kastanjat

Jääkaapissa kastanjat säilyvät vihanneslaatikossa vain viikon. On mahdollista jäädyttää ne pidempään. Tätä varten voit valita, leikataanko ne puoliksi vai pidetäänkö ne kokonaisina, mutta kuorittuna.

Voit myös karkkia niitä tehdäksesi kuuluisia sokeroituja kastanjoita. Lopuksi pisin säilytysmenetelmä on ulkona (yli 3 kuukautta). Mutta ennen sitä kastanjat on kuivattava uunissa lämmittämällä ne 60 ° C: seen 30 minuutiksi.

Pähkinöiden korjuu

Pähkinän kuoren sisältämiä hedelmiä kutsutaan ”luumaljoiksi” ja pähkinän ympäröivää kuorta ”kuoriksi”. Sadonkorjuu tapahtuu syyskuun lopusta lokakuun loppuun. Kuori on edelleen vihreä ja halkeilee hieman. Voit sitten korjata pähkinät vielä puusta tai odottaa niiden putoamista itsestään.

Pähkinöiden säilyttäminen

Tuoreet pähkinät, joita kutsutaan vihreiksi pähkinöiksi, säilyvät jääkaapissa noin viikon. Pähkinöiden osalta, joita olemme tottuneet syömään, ne on kuivattava.

Laita tuoreet pähkinät auringolle vähintään 2 viikoksi. Sekoita säännöllisesti ja hävitä vaurioituneet mutterit. Sitten sinun tarvitsee vain säilyttää pähkinät sanomalehtien peittämissä laatikoissa. Niitä voidaan säilyttää yli vuoden kuivassa, pimeässä, viileässä ja ilmastoidussa huoneessa.

7 syötävää ”rikkaruohoa”!