miten suojata kylmältä?

Ranskassa on täysin mahdollista istuttaa banaanipuu puutarhaasi. Mutta sinun on silti osattava huolehtia siitä! Nykypäivän lajikkeet ovat yhä kestävämpiä, mutta tämä monivuotinen kasvi tarvitsee suojaa menestyäkseen. Tämä trooppinen kasvi ei ole tottunut liian kosteisiin talviin, joten nyt on aika huolehtia sen seuraavasta talvehtimisesta. Kuten eksoottisten kasvien ystävät tietävät, trooppisten kasvien suojelu suoritetaan useissa vaiheissa. Jos banaanipuu kasvatetaan ruukussa, se on tuotava sisään. Jos se on maassa, se on suojattava. Tässä on kaikki vinkkimme banaanipuun suojaamiseksi kylmältä!

1) Onko banaanipuu pakkasenkestävä?

Japanilainen banaani (Musa basjoo) on eniten vastustuskykyinen kylmä. Ensimmäisessä kylmässä banaaninlehdet muuttuvat ruskeiksi ja kuihtuvat. Lehdet alas, banaanipuu näyttää surulliselta ja rumalta. Itse sydäntä ei kuitenkaan tavoiteta, koska se kestää negatiivisia lämpötiloja, jotka saavuttavat -19 °C suojauksen kanssa ja -5 °C ilman suojaa. Banaanipuu menettää lehdet -2 °C:ssa. Tämä tapaus koskee subtrooppiset koristebanaanit.

Varoitus ! Trooppiset banaanit jäätyvät eivätkä kestä alle -10 °C:n lämpötiloja. Nämä lajikkeet on tarkoitettu kasvatettavaksi kasvihuoneessa, verannalla tai huoneistossa.

Tiivistettynä, vain juuret kestävät kylmää (subtrooppisille koristebanaaneille), mutta puu näyttää huonolta. Siksi se on suojattava talvella, jotta se voi loistaa uudelleen heti, kun aurinkoiset päivät palaavat.

2) Kuinka voin suojata banaanipuuni kylmältä?

  • Huolehdi banaanipuustasi ensimmäisistä vilunväristyksistä lähtien. Älä odota pakkanen laskeutumaan, se on liian myöhäistä.
  • Leikkaa varret 20 cm maasta.
  • Ympäröi tavaratila suurella verkkoverkolla jättäen 15–20 cm tilaa tavaratilan ja ristikon väliin. Tämän tulee olla tarpeeksi korkea peittämään varret. Täytä sitten metalliverkon ja banaanipuun välinen tila pudonneilla lehdillä tai muulla multaa aina latvaan asti. Kuiva olki mahdollistaa banaanipuun hyvän ilmanvaihdon varmistaen samalla hyvän suojan.
  • Viimeistele peittämällä koko banaanipuu talvehtivalla hunnulla jättäen pienet tuuletusaukot. Joka tapauksessa sinun tulee tietää, että lehdet ovat tuhoon tuomittuja, saat pian uuden, jossa on vähän kärsivällisyyttä.
  • Kun pakkaset ovat poistuneet, poista silta ja multaa.
  • Raaputa maaperää sen löysäämiseksi.
  • Vettä runsaasti.
banaanipuu
Luottotiedot: Capri23auto / Pixabay

Älä unohda kantojen silppuaminen. Maaperän kosteus voi olla kohtalokasta. Suojaa juuria asettamalla paksu kerros olkia banaanipuusi juurelle (vähintään 30 cm). Tai hyödynnä pudota, ota kottikärryt, kerää pudonneet lehdet ja kaada puun juurelle. Lisäksi lehtien hajoaminen on erittäin hyödyllistä maaperän hedelmällisyydelle.

a ruukku banaani, sinun tarvitsee vain tuoda se sisälle taloon, sijoittaa se hyvään valoon ja kastella säännöllisesti, mutta ei liikaa.

Lähteet : gammvert, Gerbeaud

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Bambu: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää sen istuttamisesta ja hoidosta

Bonsai: kuinka ylläpitää pienoispuuta?

Talvikukat: mitä istuttaa syksyllä kukkapuutarhaan talvella?

istuta ja huolehdi tästä kauniista kukkivasta puusta

Kuinka istuttaa ja ylläpitää lehmuspuuta?