mitä istuttaa pohjoiseen puutarhaan?

Altistuminen on tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon kasveja kasvatettaessa. Jos yleensä etelä on etuoikeutettu, jotta jälkimmäinen voi hyötyä täydestä auringosta, olisi silti sääli olla käyttämättä neljää suuntaa. Monet kukat viihtyvät hyvin pohjoispuolella, vaikka tämä paikka on yleensä varjoisa ja kostea. Tämä koskee erityisesti niitä, jotka pelkäävät helleaaltoja ja korkeita lämpötiloja tai jotka kasvavat aluskasvillisuudessa. Savipallot ovat myös suureksi avuksi vedenpoiston parantamisessa. Tässä on luettelo kasveista ja kukista, jotka voidaan istuttaa pohjoiseen.

Lumikello

Lumikello tarjoaa kauniita kukkia. Kuten nimestä voi päätellä, se kasvaa talvella ja lävistää lumen kukkiakseen. Kukat eivät viipy kauan, jos ne ovat auringossa, mutta pohjoispuolella niitä voi ihailla pidempään.

lumikello
Luotto: sunflair / Pixabay

Rhododendronit

Rhododendronit arvostavat hieman hapanta maaperää. Sen kukat antavat puutarhaasi värikkään ilmeen.

rhododendron
Luottotiedot: Capri23auto / Pixabay

Kielo

Kielo on tunnettu pienistä kelloistaan. Se istutetaan syksyllä kukintaa varten toukokuussa. Se kaunistaa varjoisaa tilaa, jossa maa on raikas ja pehmeä.

muguet
Luotto: Soorelis / Pixabay

Käärmepäiset fritillaries

Snakehead fritillaries ovat erittäin kauniita kukkia, joita voidaan nähdä erämaassa. Ne vaativat vain vähän hoitoa kukoistaakseen. Lumikellojen mukana ne koristavat puutarhaasi viehätysvoimalla.

fritters
Luotto: Oskanov / iStock

Koiran hammas

Nämä erittäin kestävät liliaceae-kasvit viihtyvät hyvin varjoisassa paikassa ja kukkivat kevään aikana. Kukkien väri voi vaihdella lajin mukaan: violetti, keltainen tai jopa punainen.

Dent de chien Erythronium dens-canis
Luotto: skymoon13 / iStock

Parhaiden eksoottisten hedelmien ja vihannesten top 15!

kuinka istuttaa ja ylläpitää oliivipuuta ruukussa?