Mitä eroa on klementiinillä ja mandariinilla?

Kylmä kausi on vähitellen tulossa, ja sen mukana tulee makuja, joita haluamme löytää vuodesta toiseen. Jos keitto tuo vihannekset valokeilaan, hedelmiä ei jätetä pois! Tämä koskee erityisesti klementiiniä ja mandariinia, joiden tuoksu ei jätä ajattelematta joulua … Mutta miten erottaa nämä kaksi? Tämän me näemme heti!

Clementine on mandariini

Ei ole mitään järkeä vastustaa niitä, koska molemmat ovat samasta sitrushedelmäperheestä: rutaceae. Siksi ne eivät saa sinua ajattelemaan appelsiinia, vaikka ne on helpompi kuoria. Mutta mennään pidemmälle, koska klementiini ei ole mitään muutaeräänlainen mandariini. Pienempi kuin sisarensa, sillä on myös syvempi oranssi väri.

Legendan mukaan klementiini on saanut nimensä Veli Clement kuka olisi ylittänyt appelsiinipuun… ja mandariinipuun! Tämä olisi tapahtunut 1800 -luvun alussa. Oman menestyksensä uhri, klementiini pyrkii nykyään ylittämään mandariinin myynnin kannalta. On myös huomattava, että jälkimmäinen kypsyy noin kuukauden kuluttua klementiinistä.

suklaa -kaneli -klementiini
Ihanteellinen välipala kylmään vuodenaikaan! Luotto: Flickr / Marco Verch Ammattivalokuvaaja ja puhuja

Kumpi valita?

Nyt kun voimme erottaa heidät yhdellä silmäyksellä, entä niiden maku ja ravitsemukselliset ominaisuudet? Nämä ovat jo kauden hedelmiä, jotka on aina parempi valita, jos haluat kuluttaa vastuullisemmin! Lisäksi he ovat molemmat läsnä terveyshyödyt. Niiden sisältämien kalorien määrä on suunnilleen sama (35-40).

Jos klementiini on vähemmän tuoksuva, sillä on kuitenkin se etu sisältää vähemmän siemeniä ja on helpompi kuoria. Se sisältää myös enemmän kuin C-vitamiini, ja hedelmä- ja vihanneskojuista on helppo löytää korsikalaista klementiiniä. Toisella puolella mandariini tarjoaa makeampi maku ja se ravitsee enemmän A -vitamiinia kuin appelsiinit! Mitä parantaa sen immuunipuolustusta talvella!

Kuten olette ymmärtäneet, ero klementiinin ja mandariinin välillä on melko hieno, mutta riittävän selkeä, jotta jokainen voi valita näiden kahden välillä toiveidensa mukaan. Molemmissa tapauksissa nämä sitrushedelmät tarjoavat annoksen kuitua ja ravintoaineita tuntuvaa tällä kaudella !

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Vegaaninen joululoki: suklaa – kookos – klementiini

Talviset tuoksut: 4 100% luonnollista vinkkiä kotiin, joka tuoksuu hyvältä

Luonnolliset yrttilääkkeet on aseistettava hyvin tänä talvena

mitä tehdä, istuttaa ja korjata tällä hetkellä

Mitä istuttaa puutarhaan joulukuussa?