luettelo tehtävistä ennen talven saapumista

Syksy on alkanut hyvin, eikä puutarhassa ole pulaa töistä! Itse asiassa sinun on valmistettava kasvit talveksi, ja sitä varten on parempi tehdä se aikaisin. On myös viimeinen hetki antaa aidat, puutarhavaja maali, tehdä viimeiset muuraustyöt ja huolehtia valaistuksen asennuksesta päivien lyhtyessä! Tässä on pieni luettelo asioista, joita sinun on tehtävä syksyn aikana, jotta ymmärrät paremmin alkavan talven.

Huolehdi hauraimmista kasveista

Sinun on suojeltava kasvejasi, kyllä, mutta ensin sinun on huolehdittava heikoimmista. Ei-kestävät kasvit, jotka ovat herkkiä kylmälle ja kosteudelle, voidaan asentaa tunneli-kasvihuoneeseen tai talvipuutarhaan. Niiden, joita et voi liikuttaa, on täytettävä hyvä multaa ja suojaavia huntuja.

Ajattele myös kesällä tuomaasi huonekasveja, kuten orkideoita tai bonsai. Ja koska sää on viileämpi, harkitse kaktusten, mehikasvien ja sipulikasvien kastelun vähentämistä.

syksyn töitä
Luotto: Bogdanhoda / iStock

Syksyn kukkien ja kevätsipulien istutus

Jos syksyllä on jotain odotettavaa, se on kukkien, puiden ja pensaiden loistavat värit. Joten kyllä, puutarha menee pian lepotilaan, mutta on vielä aikaa nauttia syksyn väreistä. Täältä löydät luettelon 30 kukasta, jotka istutetaan syksyllä.

Syyskuun aikana voit myös istuttaa kevätsipulit!

Kerää kesän viimeinen sato

Älä unohda viime kesän vihanneksia: tomaatteja, kesäkurpitsaa, munakoisoa, paprikaa, papuja. Voit myös aloittaa viljapavujen, chayotesin, eksoottisen vesikrassin ja vihreän aniksen sadonkorjuun. Siellä on myös kurpitsaa ja erityisesti Butternut, joka sopii täydellisesti gratiiniin tai keittoon.

Päivitä puutarha ja huonekalut

Muista puhdistaa ja tuulettaa kasvihuoneet, mutta myös puutarhakalusteet. Anna hieman virvoketta vihannespuutarhalle ja kukkapenkeille. Jotkut hedelmäpuut ansaitsevat myös pienen koon.

Puhdista työkalut hyvin ja suojaa ne hiekkalaatikolla talvella.

Muut istutukset ja taimet

Voit kylvää kiinalaista kaalia, pinaattia, korianteria, talvisalaatteja jne. Istuta pensaat, monivuotiset kasvit ja yksivuotiset ja kaksivuotiset kukat.

mitä tehdä, istuttaa ja korjata tällä hetkellä

Tutustu lokakuun parhaisiin sää- ja puutarhanhoitopalveluihin