löydä pensas kauniilla sinisillä kukilla

Ceanothe on vähän tunnettu pensas, mutta henkeäsalpaava. Sitä kutsutaan myös Kalifornian lilaksi, ja se tarjoaa monia sinisiä kukkia kesän alkaessa. Kotoisin Pohjois-Amerikasta, sen mitat vaihtelevat 1-4 metrin korkeudesta. Sitä viljellään myös erittäin hyvin meidän leveysasteillamme. Tässä on joitain vinkkejä kasvin kasvattamiseen.

Milloin ja miten ceanoteekkia viljellään?

Ihanteellinen aika ceanothe-istutukselle on maaliskuun ja huhtikuun välisenä aikana. Keväällä onkin parempi istuttaa taimitarhaan ceanoteekki, jotta se ehtii asettua hyvin. Sen kukinta tapahtuu kesällä ja jatkuu syksyyn asti. Tänä aikana se on myös välttämätöntä ymmärtää huoltotoimenpiteet erityisesti koon vuoksi, jotta se olisi hieman kompaktimpi muoto. Syksyllä on myös tarpeen puhdistaa kukat ja kuolleet oksat.

Kuten edellä mainittiin, ceanothe voi olla jopa 4 metriä korkea lajista riippuen. Hän arvostaa kuumia paikkoja, mutta se tuskin tukee negatiivisia lämpötiloja. Sitä ei kuitenkaan saa varsinkaan altistaa paikassa, jossa se on liian kuuma. Myös hieman suojaisaa paikkaa kannattaa suosia kovan tuulen välttämiseksi.

Jos talvi on alueellasi ankara, on parasta suojata kasvi tämän kauden aikana paksulla verholla ja tiheällä multaa rungossa.

Céanothe kukoistaa erittäin hyvin hapan maaperä. Vältä hinnalla millä hyvänsä maaperää, jossa on runsaasti kalkkikiveä, sillä pensassi on vaarassa kuolla kloroosiin joka kerta. Jos maallasi on taipumus olla kostea, on parasta parantaa kuivatusta hiekan ja soran seoksella, joka levitetään sitten istutuskoloon. Lopuksi runsaasti orgaanista ainesta sisältävän maaperän lisääminen antaa sille kaikki kivennäisaineet, jotka ovat välttämättömiä vakiintuakseen hyvin.

Ceanothe
Kredit: Serenethos / iStock

Eri lajikkeet

On olemassa monia ceanoth-lajikkeita, joissa on yhtä monta väriä. Yleisimmät ovat pensaat, joissa on sinisiä kukkia, kuten laji Concha älä oksat taipuvat monien kukkien painon takia. the Ceanothus katuu tulee olemaan rehottaa, jonka korkeus on enintään yksi metri. Siksi sitä käytetään maan vuoraukseen.

Toinen hallitseva ceanothe-väri on vaaleanpunainen, kuten laji Marie Simon. Tämä on pikemminkin tuuhea ja tuottaa vaaleanpunaisia ​​​​kukkia paniikkeina loppukesään mennessä. Neliön muotoinen, se on noin 1,5 metriä korkea ja leveä. Lopulta Vaaleanpunainen helmi antaa kirkkaan vaaleanpunaisia ​​kukkia kesäkuusta syyskuuhun.

kuinka saada kauniita mirabelleja puutarhaasi

kylvä appelsiinin, sitruunan ja muiden kirpeiden hedelmien siemeniä