kylvä appelsiinin, sitruunan ja muiden kirpeiden hedelmien siemeniä

Appelsiinin tai sitruunan siementen istutuksen tavoitteena ei ole varsinaisesti puu, vaan kaunis koristeellinen pensas! Tietysti, jos sinulla on puutarha ja alueesi ilmasto sallii sen, on täysin mahdollista istuttaa se uudelleen puun saamiseksi. Sitrusperheestä emme löydä vain appelsiinia tai sitruunaa! Voit kokeilla bergamotin, kaffir-limen, yuzun tai ponciruksen siemenien istuttamista. Tällä menetelmällä hedelmät ovat pitkiä (7-8 vuotta), mutta pensas kasvaa hyvin nopeasti koristamaan olohuonettasi! Ota selvää, kuinka sitrushedelmien siemenet kylvätään oikein.

Kuinka kylvää sitrushedelmien siemeniä?

1) Sinun on ensin kerättävä siemenet tuoretta kauden hedelmistä ja erityisesti erittäin kypsistä, koska kypsymättömien hedelmäsiementen itävyys on alhainen. Siementen pitäisi olla ehjä (ilman halkeamia) eikä vaurioitunut. Niiden pitäisi olla mukavia, mutta myös riittävän suuria siemenille. Pese ne huolellisesti ei jätä jälkiä hedelmälihasta. Itämisen aloittamiseksi käytetään kylmä on tarpeellista. Voit tehdä tämän laittamalla siemenet jääkaappiin 15 päiväksi, jos ne tulevat puutarhastasi. Kun kylvä ne, upota ne haaleaan veteen. Mutta jos ostit hedelmäsi supermarketista, se on jo käynyt kylmähuoneen läpi.

2) Valitse pohjaan rei’itetty ruukku, jonka halkaisija on noin 10 cm. Aseta taustalle a valuva kerros esimerkiksi savi- tai sorapalloja. Täytä sitten kattila istutusmulta ”Erikoiskylvö” jopa 1 cm reunasta. Se voi olla myös sekoitus yleismaata ja turvetta. Tärkeintä on, että substraatti on joustava ja ilmava.

3) Kostuta alusta ja kylvä 4 siementä 1 cm syvyyteen. Taputtele sitten pinta.

4) Ruukku tulee sijoittaa lämpimään huoneeseen 25°C. Huoneen tulee olla valoisa, mutta ilman suoraa auringonvaloa kasville. Vesi säännöllisesti. Jos on viileämpää, peitä kattila muovipussilla suojana. Muista tuulettaa tässä tapauksessa kerran päivässä. Hidastamme kastelua talvella.

5) Kahden tai kolmen viikon kuluttua juurtuminen asetetaan paikoilleen ja näet varmasti kaksi sirkkalehteä. Kun kaksi ensimmäistä ”oikeaa” lehteä ilmestyvät, poista suojamuovipussi pysyvästi.

6) Kastele kasvi kerran tai kahdesti viikossa ruiskuttamalla lehtiä sadevedellä. Lannoite ei ole pakollinen.

appelsiinit appelsiinipuu
Tekijät: Hans / Pixabay / puutarhurit kasvispuutarhan yrtit

Istuta nuoret kasvit

Kun nuoret kasvit voivat hyvin perusti potissa ja että ne voivat olla manipuloitu ilman vaaraa vahingoittaa niitä, siirrä ne. Jokainen taimi tulee istuttaa halkaisijaltaan 10–12 cm ruukkuun, joka on täytetty seoksella, jossa on 2/3 istutusmaata ja 1/3 puutarhamaata. Istutus on tärkeä askel.

Kun kasvisi ovat saavuttaneet 20-30 cm korkeuden, sinun on edettävä toinen istutus vielä isommissa ruukuissa.

Jos aiot joskus istuttaa ne maahan omassasi puutarha, alkavat kovettua, kun ne saavuttavat 70 cm korkeuden.

Sitrushedelmien kylvö eroaa tomaattien, papujen, salaattien, porkkanoiden ja muiden ”klassisten” kasvisten istuttamisesta keittiöpuutarhasta! Puutarhurin elämä on hyvää, eikö?

Lähde

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Kuinka kasvattaa litsi kuopastaan?

Yhdistetty puutarha: tekniikka kasvien palveluksessa!

Nolla jätettä: tässä ovat hedelmät ja vihannekset, joita voidaan istuttaa uudelleen loputtomasti!

löydä pensas kauniilla sinisillä kukilla

kaikkea näistä hedelmäpuista