kuinka viljellä bergamottipuuta?

Bergamotti tunnetaan parhaiten teen ja yrttiteiden aromista. Tämä pieni puu (Sitrus bergamia) erittäin tuoksuvilla valkoisilla kukilla tuottaa siksi syötäviä hedelmiä. Sitä kasvatetaan maassa Välimeren ilmastossa, mutta myös ruukuissa kylmemmille alueille. Itse asiassa sen kestävyys on rajoitettu -5 ° C: een. Sen kasvu on hyvin hidasta ja kestää muutaman vuoden ennen kuin sen ensimmäiset hedelmät näkyvät. Lyhyesti sanottuna bergamotit ansaitsevat! Niiden 5-terälehtiset kukat kukkivat kuitenkin joka vuosi lumoakseen sinut tuoksullaan. Tutustu bergamotin kasvattamiseen.

1) Milloin ja minne istuttaa bergamottipuu?

Koska bergamottipuu ei ole kovin kestävä, se on parasta istuttaa keväällä (maalis-kesäkuun välillä alueesta riippuen). Taimet ovat mahdollisia myös suojan alla 24 ° C: ssa, mutta niillä on vähän mahdollisuuksia onnistua. Joten käänny sen sijaan pistokkaisiin.

Ihannetapauksessa bergamottipuu istutetaan kalkkipitoiseen, humuspitoiseen, melko hiekkaiseen ja hyvin valutettuun maaperään. Sen tulee olla tuulelta suojassa, mutta hyvin alttiina auringolle.

2) Kuinka istuttaa bergamottipuu?

Istutusvaihe on erittäin tärkeä, koska se määrää puun, mutta myös sen hedelmien kasvun ja hyvän kehityksen. Tämä vaihe määrittää myös puun eliniän. Ole siis varovainen ja perusteellinen.

Istuttaminen maahan:

Istutus maahan on varattu kuumimmille alueille.

  • Tee aurinkoiseen, tuulelta suojattuun tilaan istutusreikä, jonka syvyys on 1 m ja leveys 1 m.
  • Kostuta bergamottipuun juuripallo.
  • Lisää kanervamaata, jos mahdollista. Tästä tulee voimavara.
  • Aseta kasvi reiän keskelle ja täytä se muulla maaperällä. Muodosta kulho jalan ympärille.
  • Kastele runsaasti.

Ruukkuistutus:

Ruukkuihin istuttaminen on välttämätöntä kaikilla alueilla, joilla se jäätyy. Sinun on tuotava ruukku lokakuusta toukokuuhun lämmittämättömään kasvihuoneeseen tai verannalle. Toisaalta se on istutettava uudelleen oston yhteydessä.

  • Aseta suuren kattilan pohjalle savipalloja.
  • Lisää maaseos, jossa on ¼ kanervamaata ja ¾ erityistä sitrusmaata.
  • Aseta kasvi keskelle ja täytä maalla.
  • Kastele runsaasti.
bergamotti bergamotti
Luotto: 41330 / Pixabay

3) Kuinka ylläpitää bergamottipuuta?

Ruukuissa kastele heti maaperän kuivuttua, mutta ei liikaa kasvin mädäntymisvaaralla. Kastelun tulee olla säännöllistä, mutta ilman seisovaa vettä. Ulkona kuumalla säällä vettä. Orgaanista lannoitetta on mahdollista lisätä sen kasvukauden aikana. Varo myös kirvoja ja mustamätää, jotka aiheuttavat hedelmämätää.

Puussa ei varsinaisesti tarvitse leikata, mutta paremman kasvun ja hyvän sadon saavuttamiseksi on mahdollista tehdä muutama lisäele. Poista kuollut puu, samoin kuin väsyneet hedelmät. Ilmasta sisusta ja puolita versot sadonkorjuun jälkeen leikkaamalla lehden yläpuolelta.

Lähde

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Sitrushedelmät: kylvä appelsiinin, sitruunan ja muiden kirpeiden hedelmien siemeniä

Calamondin: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää sisätiloissa olevista appelsiinipuista

Kaki: kuinka istuttaa kaki ja kuinka ylläpitää sitä?

11 kasvia, jotka viihtyvät puutarhan varjoisissa kulmissa

Kuinka istuttaa ja ylläpitää loistokas?