kuinka saada kauniita mirabelleja puutarhaasi

Mirabellier on erittäin esteettinen kasvi. Keväästä syksyyn mirabelle-luumu tarjoaa runsaasti kukintaa, mikä sublimoi puutarhan. Sitten se tarjoaa meille runsaan tuotannon pieniä kultaisen makeita ja joskus kirpeitä luumuja. Sen viljely on erittäin helppoa ja mirabelleja tulee niin paljon, että joutuu miettimään hillon tekemistä, jotta kaikki säilyy! Ota selvää, mitä tehdä Mirabelle-luumun kasvattamiseksi.

1) Mihin ja milloin istuta mirabelle-luumu?

Luumu istutetaan syksyllä tai keväällä maaliskuusta kesäkuuhun. Jos sinulla on valinnanvaraa, valitse syksy, koska kevään toipumisolosuhteet ovat paremmat. On suositeltavaa istuttaa se aurinkoiseen paikkaan, joka on suojattu tuulelta. Mirabellier pelkää kuitenkin edelleen kuumaa säätä. Lisäksi ei päänsärkyä kysymys naaraskasvista ja uroskasvista, koska mirabelle-luumu on itsestään hedelmällinen.

Tämä hedelmäpuu pitää rikkaista maaperistä. Lisää siis kompostia tai jotain muuta lisäystä istutuksen yhteydessä.

Konttitehdas:

  • Kaivaa riittävän suuri ja syvä reikä, jonka halkaisija on noin kaksi jalkaa ja syvä.
  • Pura sitten pohja hyvin pakkauksestaan. Lisää vähän hyvin mädäntynyttä lantaa tai rikastettua ruukkumultaa istutusta varten.
  • Jos maaperäsi on liian huono, älä epäröi rikastaa täytemaatasi hajoavalla kompostilla tai ruukkumultalla.
  • Sijoita sitten kasvi ja asenna kiinteä paalu ennen peittämistä uudelleen. Muista pakata maaperä hyvin.
  • Kaivaa pieni säiliö pohjan ympärille, jotta voit lisätä vettä 3 tai 4 kastelukannusta.

Paljasjuuriselle kasville:

  • Edellisten vaiheiden lisäksi sinun tulee raikastaa juuret oksasaksilla, pralinee ja levittää ne hyvin pienelle kasalle reiän pohjassa ennen täyttämistä.
  • Leikkaa sen oksat noin 30 cm:n päähän rungosta.
mirabellier
Luotto: Nedim_B / iStock

3) Mirabellierin karsiminen ja huolto

Ole tyytyväinen kokoon nähden minimiin, sillä mirabelle-luumu on erittäin herkkä vammoihin ja sairauksiin. Harjoitusleikkaus tehdään ensimmäisestä vuodesta talvella (pois lukien pakkaskausi). Jokaisen karsinnan jälkeen on tarpeen levittää Norjan tervatyyppistä parantavaa kittiä sen suojaamiseksi sairauksilta. Leikkaa mirabellier niin, että saat 3 tai 4 pääoksaa ulospäin.

Sadonkorjuun jälkeen on poistettava kuollut puu, viimeiset lahoamisvaaralliset hedelmät ja siten mahdolliset tautien levittäjät ja jalkojen imevät.

Lisäksi kastelun tulee olla säännöllistä etenkin kesällä ja satunnaista talvella.

4) Milloin mirabellit korjataan?

Mirabelle-luumut korjataan kesäkuun lopun ja syyskuun puolivälin välisenä aikana. Se riippuu siitä, ovatko lajikkeet aikaisia ​​vai eivät. Vain kypsiä mirabelle-luumuja tulee korjata. Itse asiassa, toisin kuin muut hedelmät (päärynät, aprikoosit jne.), luumut eivät enää kypsy poimimisen jälkeen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Sitruunakaviaari: istutus, kasvatus, hoito ja sadonkorjuu

Avokado: avokadopuun kasvattaminen ytimeineen

Kapris – istutus, kasvatus ja neuvoja sen hoitoon

Japanilainen koirapuu: kuinka istuttaa ja ylläpitää sitä?

löydä pensas kauniilla sinisillä kukilla