kuinka leikata tämä hedelmäpuu talvella?

Viikunapuu on kestävä puu, joka kestää -15 °C:n negatiivisia lämpötiloja. Se on parasta istuttaa lokakuusta huhtikuuhun. Vaikka se sietää hyvin kylmää, se tarvitsee kehittyäkseen paljon aurinkoa. Ranskassa suositaan itsestään hedelmällisiä viikunapuita paremman sadon saavuttamiseksi. Kylmien ja rajujen tuulien pelossa se on silti suojattava tänä talvikautena hyvällä multaa. Viikunapuu tuottaa kukkia ja hedelmiä useita kertoja samana vuonna. Sen uupumisen välttämiseksi on välttämätöntä ylläpitää sitä hyvin ja karsiminen on yksi tärkeimmistä puun hyvinvoinnin tehtävistä. Ota selvää, kuinka tämä hedelmäpuu leikataan oikein talvella.

Mitä tietää ennen viikunapuun karsimista?

Varmista ennen viikunapuun karsimista, että olet hyvin varusteltu. Tätä karsintatyötä varten tarvitset oksasahan, oksasakset ja puiden parantavan tuotteen. Tavoitteena on poista vanhimmat oksat viikunapuu mahdollistaakseen paremman kehityksen tuleville oksille. Ja erityisesti talvileikkaus mahdollistaa paremmin hedelmällistäminen ensi kevään lopulla. Nuorille viikunapuille suositellaan karsimista aikaisin keväällä. Se on tarpeen purista nuoria oksia, eli leikkaa silmujen päät kynnellä.

Jotta viikunapuu pysyisi tuottavana ja terveenä, on tarpeen suorittaa nuorentaminen 20–30 vuoden välein.

viikunapuu viikunat
Luotto: Angeleses / Pixabay

Kuinka leikata viikunapuu talvella?

Kesän jälkeen tulevat viikunat syksyn viikunat. Ihanteellinen aika leikata seuraavan edistämiseksi hedelmien tuotantoa, se on sen jälkeen, kun kaikki syksyn viikunat on korjattu. Sen vuoksi sinun on poistettava vanhimmat viikunoita kantaneet oksat mahdollisimman läheltä kantoa.

Suorita tämä karsiminen käyttämällä oksasaksia pienempiin oksiin ja oksasahaa suurempiin oksiin. Leikkaa myös huonosti muodostuneita tai sairaita oksia, mutta myös ne, jotka kasvavat liian ulospäin tai liian sisäänpäin pensaasta.

Vanhemmilla puilla on taipumus vetäytyä tyvestä, joten muista nuorentaa karsimista ja leikata useimmat oksat takaisin maan tasolle. edistää kehitystä uudet varret viikunapuun juuressa.

Käytä jokaisessa koossa tuotetta paranemista sekä tavaratilan pohjassa. Tämä estää sairauksia ja tuholaisten syntymisen.

Lähteet : Rustica, Meillandrichardier

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Hunajapuu: kuinka viljellä mehiläispuuta?

Persikkalehtien käpristyminen: kuinka käsitellä tätä tuhoisaa tautia?

Ruusut: miten ja milloin leikata niiden lajikkeen mukaan?

ne, jotka kasvavat nopeimmin

miten se istutetaan ja hoidetaan?