Kuinka kuluttaa granaattiomenaa?

Se on epäilemättä yksi hedelmistä, jolla on eniten merkityksiä monille kulttuureille ja uskonnoille. Granaattiomena on usein vaurauden ja hedelmällisyyden symboli, ja se on nykyään melko yleinen hedelmä hedelmä- ja vihanneskojuissa. Mutta miten valitset sen, kuorit sen ja maistat sen? Mihin tuotteisiin se liitetään? Katsotaanpa se heti!

Hedelmä, jolla on monia etuja

Alhainen kaloreiden, granaattiomenan tiedetään todella olevan täynnä terveydelle hyödyllisiä elementtejä. Ensinnäkin se on a erinomainen antioksidantti, jonka ansiosta sillä voi olla myönteisiä vaikutuksia syövän ja Alzheimerin taudin torjunnassa. Toisaalta sen vitamiinipitoisuus tekee siitä täydellisen hedelmän vahvistaa immuunijärjestelmää ja parantaa verenkiertoa ja verenpainetta.

Valitse hyvin ja kuori granaattiomena

Kuten monien hedelmien kohdalla, paras tapa valita oikea granaattiomena on luottaa vaistoihisi. Mitä tulee ulkonäköön, mieluummin sileitä, joilla ei ole ei ruskeita tahroja ja joissa on melko vaaleanruskea väri – mikä voi mennä punaiseksi. Jos napautat sitä kevyesti ja kuulet a melkein metallinen ääni, on hyvä syödä.

granaattiomena siemenet kikherne resepti
Luotto: iStock / ALLEKO

Mitä tulee suojeluun, säilytä se huonelämpötilassa jopa useita viikkoja. Kuorinta on helpoin tapa leikata se kahtia ja tyhjentää se käsin tai haarukalla siementen keräämiseksi. Jälkimmäisiä kutsutaan myös arileiksi.

Mihin resepteihin se sisällytetään?

Mutta nyt, kun se on kuorittu, on joskus vaikeaa integroida granaattiomena ruokavalioomme. Ilmeisin on tietysti tee mehu arilien kanssa. Sen voi koristella muilla mehuilla: porkkanalla, appelsiinilla tai jopa omenalla – kaikki tietysti kotitekoisia!

Muuten se maistuu myös erittäin hyvin salaatissa quinoa, vuohenjuusto, vihreä salaatti, porkkana tuoretta ja kirpeää makua varten. Sinun on tehtävä säveltäminen makusi mukaan ja kauden kasviksilla!

Granaattiomenan siemeniä käytetään myös laajalti jälkiruoat ja makeita reseptejä. Ne voidaan sisällyttää piirakat – esimerkiksi eksoottisiin hedelmiin perustuvat – tai hedelmäsalaatteja. Ne ovat myös maukkaita sorbetti.

granaattiomenan siementen resepti aperitiivi
Luotto: iStock / Ale02

Vaikka ei ole suositeltavaa kypsentää niitä räjähtämällä, granaattiomenan arilit voivat silti olla osa kuumia ja suolaisia ​​ruokia. Sisään kastikkeet ja marinadit erityisesti lihan mukana tai valkoisen kalan kanssa keitetty appelsiinilla.

Ymmärrät, että granaattiomena on täydellinen tuomaan hieman makeaa ja kirpeää puolta mihin tahansa reseptiin!

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Koivu: koivun mehun ja mehun terveysvaikutukset ja edut

Top 15 parhaista eksoottisista hedelmistä ja vihanneksista!

Talvihedelmät mausteilla: monivitamiinipatukoiden resepti

löytää kauden hedelmiä ja vihanneksia

vinkkejä niiden kasvattamiseen