Kuinka kasvattaa sitrushedelmiä ruukuissa?

Sitrushedelmät ovat herkkiä pensaita, jotka symboloivat aurinkoa ja lämpöä. Niistä tulee makea ja hedelmäinen tuoksu, eikä niiden vaatimaton koko estä niitä tuomasta vehreyttä ja eksotiikkaa puutarhoihimme. Viljellään myös ruukuissa, ne ovat erittäin trendikkäitä ja saattavat jopa tuoda sinulle hedelmää. Opi kasvattamaan ja hoitamaan sitrushedelmiä ruukuissa!

Mitkä sitrushedelmät konttiviljelmään?

Sitrushedelmiä voi ostaa ympäri vuoden puutarhaviljelijiltä ja muilta puutarhakeskuksilta. Kiinnitä kuitenkin huomiota olosuhteisiin, joissa kasveja säilytetään. Varaa aikaa tarkastellaksesi erilaisia ​​pensaita ja valitse terveellinen pensas, jonka lehdet ovat täynnä elinvoimaa. Olemassa olevista sitrushedelmistä jotkut sopeutuvat todennäköisemmin käyttöikään. Löydämme erityisesti sitruunapuun, joka on yksi yleisimmistä ruukuissa kasvatettavista sitrushedelmistä. Voit myös kasvattaa appelsiinipuita, kumkvatteja, greippejä, klementiinejä ja sitruunapuita. Nämä pensaat sopivat ruukkukasvatukseen, kunhan tiedät, mikä niistä valita.

appelsiinipuu
Kredit: ipolonina / iStock

Mikä ruukku valita?

Jotta hänen sitrushedelmänsä voisi tuntea olonsa mukavaksi, hän tarvitsee sopivan ruukun. Jos mahdollista, suosi terrakottaruukkuja. Muovisia kalliimpia, niillä on kuitenkin se etu, että ne eivät pidä kosteutta: vesi kiertää paremmin, ei ole seisovaa vettä. Itse asiassa sitrushedelmät pelkäävät kovasti seisovaa vettä, joka saisi juuret mätänemään. Tästä syystä on erittäin suositeltavaa olla käyttämättä ruukkuja, joissa on vesivarasto. Muoviruukkuja ei suositella tähän kosteusongelmaan. Toinen pieni neuvo: laita ruukku pyörille, jolloin sitä on helppo siirtää, varsinkin kun kasvisi kasvaa ja se on vaihdettava isompaan ja välttämättä raskaampaan.

Mitä tulee ruukussa käytettävään alustaan, jotta pieni pensas tuntuu hyvältä, on tarpeen siirtyä sekoitukseen. Sinun on sekoitettava laadukas ruukkumulta happamaan maaperään, johon lisäät murskattua sarvea, jotta se olisi hedelmällisempää. Itse asiassa sitrushedelmät tarvitsevat hedelmällistä, hapanta ja hyvin valutettua maaperää. Lisää tätä varten savipalloja kattilan pohjalle. Kaikilla näillä viitteillä pienellä sitrushedelmälläsi on kaikki mahdollisuudet tehdä hyvää tuotantoa!

kääpiöoranssi hedelmäpuu
Luotto: coramueller / iStock

Kuinka ylläpitää sitrushedelmiäsi?

Sitrushedelmät vaativat säännöllistä ja tärkeää huoltoa. Usein on tarpeen kastella sen pientä pensasta, jolla on taipumus nähdä sen maaperän kuivuminen nopeasti, kun se laitetaan aurinkoon kauniina vuodenaikoina. Talvella, kasvukaudellaan, sitä tulee kastella hyvin vähän. Lannoitteiden osalta nämä ovat kasveja, joilla on korkeat ravitsemukselliset tarpeet. Siksi niitä on ruokittava säännöllisesti sopivilla ja mieluiten luomulannoitteilla. Sitä on lisättävä 15 päivän välein sen kasvukauden aikana.

Syksyllä ensimmäisistä lämpötilan pudotuksista lähtien se on parempi tuoda sisään. Se todellakin tukee kylmiä lämpötiloja, mutta ei arvosta pakkasia. Siksi on tarpeen harkita sen tuomista valoisaan ja vähän lämmitettyyn huoneeseen talvikaudella, jotta se siirtyy kasvujaksoonsa.

Sitruunapuu sisätiloissa
Kredit : Studio Light and Shade / iStock

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Sitrushedelmät: kylvä appelsiinin, sitruunan ja muiden kirpeiden hedelmien siemeniä

Kuinka valita hedelmät ruukuissa kasvatettaviksi?

Sitruunapuu: kuinka istuttaa tämä kirpeä hedelmäpuu?

kuinka istuttaa ja ylläpitää oliivipuuta ruukussa?

10 vinkkiä kauniiden istutuskasvien tekemiseen