Kuinka kasvattaa litsi kuopastaan?

Litsi on juhlahedelmä täynnä vitamiineja. Saatavilla marraskuusta tammikuuhun, se liittyy usein vuoden lopun juhliin. Puu, joka tuottaa sen, on nimeltään Litchi sinensis (tai chinensis) ja se on kotoisin Etelä-Kiinasta. Litsin makua verrataan usein mansikan, ruusun ja muskotin sekoitukseen. Erittäin runsaasti C-vitamiinia sisältävä litsi taistelee päänsärkyä ja vatsakipuja vastaan. Kun syöt 100 g litsiä, voit saavuttaa 80–95 % aikuisen päivittäisestä C-vitamiinin tarpeesta. Tämä eksoottinen hedelmä on pallon muodossa, jossa on vaaleanpunainen, hilseilevä kuori. Sen alla on raikas ja makea valkoinen liha ja keskellä sileä ja kiiltävä ydin. Tämä pyöreä ydin kuitenkin vain kerjää istutusta! Lähde mukaan itämiskokemukseen! Tässä on kaikki vinkit litsin kasvattamiseen kuopastaan.

1) kasvata litsi kotona

Trooppista alkuperää olevaa litsiä ei voida kasvattaa puutarhoissamme, koska se pelkää liian kylmiä lämpötiloja. Voi kuitenkin hyvinkin olla sisätiloissa kasvatettu! Kuten mikä tahansa trooppinen kasvi, litsi tarvitsee vain valoa, alkaen lämpöä ja D’kosteus. Kun yhdistät kaikki nämä tekijät, näet pian a kaunis pieni puu ikivihreillä lehdillä.

Älä huoli, talossasi ei ole jättiläistä puuta. Todellakin, litsi kasvaa hyvin hitaasti ja kestää (erittäin, hyvin) monta vuotta ennen kuin se saavuttaa kymmenen metrin korkeuden! Sillä välin hän tekee a erittäin kaunis huonekasvi !

2) Kuinka kasvattaa litsin siemen?

Plantaatio :

Aloita ottamalla talteen ei-atrofoitunut litsikuoppa (kuopan tulee olla hyvin sileä) ja poista hedelmästä kaikki hedelmäliha. Aseta sitten ydin sisään lasi vettä huonelämpötilassa 2 päivän ajan.

Kun olet ollut kaksi päivää vedessä, istuta kuoppa ruukkuun kosteaa, mutta valutettua ruukkumaata. Ohuen, pyöristetyn puolen tulee osoittaa ylöspäin. Älä upota koko ydintä, koska sen on oltava tasainen! Aseta kattila lähelle lähdettä lämpöä (mutta ei jäähdytintä) ja auringossa, mutta ilman suoria säteitä. Paras näkyvyys olisi ikkunan lähellä. Pidä alusta aina hieman kosteana. Näet vaikutukset itävyys muutaman päivän kuluttua tai vaikeimman kuukauden kuluttua.

Haastatella :

Litsi tulee säilyttää sisätiloissa, mutta voit mennä ulos kesällä niin kauan kuin se on suojassa tuulelta ja sen oksat ovat hauraita. Talvella se on mahdollista sijoittaa verannalle, kunhan se on vähintään 8°C. Kun aurinkoiset päivät palaavat, auringolle altistumista tulee tehdä vähitellen. Kastelun tulee olla säännöllinen, koska alusta ei saa ei koskaan täysin kuiva. Lannoitetta ei tarvitse lisätä, hyvä maaperä riittää.

Lähde

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Avokado: avokadopuun kasvattaminen ytimeineen

Tammikuu puutarhassa: mitä tehdä, suojata ja kylvää tänä aikana

Nolla jätettä: tässä ovat hedelmät ja vihannekset, joita voidaan istuttaa uudelleen loputtomasti!

Onko sinulla pieni puutarha? Nämä 10 puuta ovat täydellisiä!

ne, jotka kasvavat nopeimmin