kuinka istuttaa, viljellä ja korjata tämä pensas

Kumquat on herkullinen pieni sitrushedelmä, jota voidaan kasvattaa ruukussa. Toisin kuin appelsiinit, hedelmät syödään kuorineen. Tämä miniatyyri appelsiinipuu koristaa kauniisti istutuspöydän terassilla, parvekkeella tai puutarhassa. Tietysti sitä on mahdollista kasvattaa myös sisätiloissa. Sen kasvu on hidasta ja sato melko alhainen, mutta se on pensas, josta nautit pitkään. Sen upea tummanvihreä, kiiltävä ja erityisen kestävä lehdet kaunistavat mitä tahansa tilaa! Sen viljely vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta se on edelleen erittäin helppo saavuttaa. Seuraa tätä vaiheittaista ohjetta oppiaksesi istuttamaan, kasvattamaan ja korjaamaan kumkvatit!

1) Milloin ja minne istuttaa kumquat-puu?

Kumkvatit istutetaan keväällä. Mitä tulee sen hedelmiin, ne korjataan talvella. Useimmilla Ranskan alueilla se istutetaan ruukkuun. Vain niin kutsutut ”appelsiinipuu”-sektorit pystyvät sijoittamaan kumkvatin maahan. Tämä koskee siis pääasiassa Välimeren alueita. Lisäksi kumquat rakastaa aurinkoa, koska se tarvitsee paljon valoa kukoistaakseen. Alustan tulee olla ruukkumaan, puutarhamaan ja hiekan seos. Ruukuissa maaperän on aina oltava hyvin valutettu. Maahan tarvitset kevyen ja viileän maaperän.

2) Kommentoi plantter le kumquat?

Ruukun istutus :

  • Valitse iso terrakottaruukku, jonka pohjassa on reikä estämään juurten kylpeminen vedessä.
  • Laita pohjalle savipalloja tai soraa noin 4 cm.
  • Lisää seos istutusmultaa (+ puutarhamaata ja hiekkaa, mutta valinnainen) ja lannoitetta.
  • Aseta pensas keskelle ja täytä maaperällä.
  • Paina sormillasi alas kasvin ympäriltä.
  • Vesi.

Istutus maahan (vain Välimeren alueella) :

Puutarhasi maaperän tulee olla kevyttä ja hyvin valutettua. Ota mukaan istutusmultaa. Pensas tulee suojata tuulelta, mieluiten seinän takana. Sen on kuitenkin oltava täydessä auringossa kasvaakseen. Ole varovainen, se ei kestä alle -8 °C lämpötiloja.

3) Kumquatin ylläpito

Kasvukauden aikana kastelun tulee olla säännöllistä, mutta ei liikaa, jotta juuret eivät hukkuisi. Voit myös lisätä hedelmälannoitetta kahden viikon välein. Kastele, kun pinta on hieman kuiva. Talvella kastelua tulisi vähentää ja siitä tulee erittäin heikko. Kastele vasta, kun maaperä on täysin kuiva. Sen pohjalle on mahdollista lisätä puutuhkaa talvella, mikä edistää parempaa hedelmällisyyttä. Kumkvatin voi ottaa pois toukokuusta lähtien, kun säät ovat lämmenneet. Kumkvatit istutetaan uudelleen 2–3 vuoden välein kevään aikana ruukussa, jonka halkaisija on hieman suurempi. Leikkaaminen ei ole välttämätöntä, mutta voit tasapainottaa kasvia leikkaamalla keväällä sadonkorjuun tai uudelleenistutuksen jälkeen.

4) kerää kumkvatit

Tunnistat kypsän kumquatin sen värikkäästä ulkonäöstä. Se kannattaa kuitenkin jättää oksalle vielä muutamaksi kuukaudeksi, sillä mitä pidempään se siellä viipyy, sitä makeampi maku on. Siksi ne tulisi poimia kypsyessään, sillä nuoret hedelmät ovat liian kitkeriä tällä tavalla syötäväksi. Sato leviää marraskuusta toukokuuhun. Tästä syystä kasvi on suojattava hyvin, jotta se hyötyisi hedelmistä. Todellakin, pensas menettää ne, kun on liian kylmä.

kumkvatti
Kredit : dimitrisvetsikas1969 / Pixabay

Lähde

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Mansikka: kuinka istuttaa, viljellä ja korjata se

Sitrushedelmät: kylvä appelsiinin, sitruunan ja muiden kirpeiden hedelmien siemeniä

Sitruunapuu: kuinka istuttaa tämä kirpeä hedelmäpuu?

Kuinka istuttaa ja hoitaa granaattiomenapuu?

kaikki tästä alkuperäisestä kasvista