kuinka istuttaa, viljellä ja hoitaa häkkirakkautta

Physalis (tai häkkirakkaus) on erittäin helppo kasvattaa. Hän tarjoaa herkullisia syötäviä hedelmiä, joilla on sama nimi ja jotka ilahduttavat sinua loppukesästä. Erityisen esteettinen, sen pieniä kirsikoita muistuttavat hedelmät on suljettu häkissä kirkkaan punaisilla ja turvonneilla pergamenttiverhoilla. Tämä häkki kuivuu lopulta ja näyttää vain kylkiluiden ristikkoa. Vaikka sillä on monia nimiä (talvikirsikka, niemen karviainen, perun torakka, alkékenge, kiinalainen lyhty, jauhettu kirsikka, tomatillo), fysalis on sen vuoksi tunnistettavissa tuhansien joukosta! Opi istuttamaan, kasvattamaan ja hoitamaan Caged Lovea.

1) Mihin ja milloin istuttaa fysalis?

Physalis voidaan istuttaa joko syksyllä tai keväällä haluttaessa. Tietysti on hyvä idea valita kylmällä alueella kevät ja lämpimämmille alueille syksy.

Physalis on kasvi, joka pitää kalkkipitoisesta maaperästä, jossa on joitakin kiviä. Se myös arvostaa aurinkoa ja valoa, mutta pelkää suoraa auringonvaloa. Osittainen varjo sopii sille hyvin, mutta lämpö on välttämätöntä.

Maaliskuusta alkaen on mahdollista kylvää suojattuna ämpäriin. Sitten ne on siirrettävä toukokuussa.

fysalis istutuskone
Luotto: papaya45 / Pixabay

2) Kuinka istuttaa fysalis?

  • Valitse hyvin murentunut maaperä.
  • Kaivaa noin 3 cm juuripalloa suurempi reikä kaikkiin suuntiin.
  • Sijoita jokaiselle kasville vähintään 1 m kaikkiin suuntiin, koska se on kasvi, joka tarvitsee paljon tilaa kehittyäkseen.
  • Aseta juuripallo reiän keskelle.
  • Täytä reikä puutarhan maalla.
  • Lisää multaa kypsää kompostia.
  • Taputtele maaperä tiukasti pohjan ympärille.
  • Kastele runsaasti. Jos maaperä on kuiva, kaivaa kulho pohjan ympärille.

Kylvöä varten: muista pitää kauhat noin 18-20 °C:n lämpötilassa. 6-8 viikkoa myöhemmin istuta suoraan puutarhaan viimeisten pakkasten jälkeen.

3) Physalisin huolto ja sadonkorjuu

fysalis istutuskone
Luottotiedot: RitaE / Pixabay

Kun fysalis on paikallaan, se ei todellakaan vaadi hoitoa. Se riittää kastelemaan sitä korkean kuumuuden tai kuivuuden aikana. Voit antaa sille samaa lannoitetta, jota käytit tomaateille aikaisin keväällä.

Sadonkorjuu tapahtuu yleensä elokuussa, joskus heinäkuussa ja kestää lokakuuhun asti myöhemmillä. Physalis löytyy useissa väreissä, vaikka yleisin on puna-oranssi väri. Mutta tiedät, että hedelmä on kypsä, kun kuori muuttuu violetiksi ja sitten ruskeaksi ja lopulta halkeaa. Tiedämme silloin, että on aika korjata hedelmät!

Lähde

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Kuinka viljellä ja ylläpitää sisätilojen korallilahtia?

Parhaiden eksoottisten hedelmien ja vihannesten top 15!

Aloitteleva puutarhuri: 10 vinkkiä vihannespuutarhan tekemiseen parvekkeelle

Kuinka istuttaa ja ylläpitää loistokas?