kuinka istuttaa kaki ja kuinka ylläpitää sitä?

Kaki on hedelmäpuu, joka tuottaa kuuluisan kaki. Tällä herkullisella syksyn hedelmällä on makea liha ja ohut kuori. Kakia kulutetaan laajalti Koreassa, Kiinassa ja Japanissa, samoin kuin omenoita Ranskassa. Hedelmäpuu voi nousta 5-10 metrin korkeuteen ja sen lehdet punertavat vihreitä syksyllä. Kakissa on kaksi sukua: uros erottuu kukista, jotka on ryhmitelty valkoiseen, keltaiseen tai vihreään kimppuun, kun taas naaras suosii yksittäisiä ja paljon suurempia kukkia! Opi kasvattamaan tätä hedelmäpuuta punaoransseilla hedelmillä!

1) Milloin ja minne istuttaa kakipuu?

Kaki parhaiten istutettu syksyllä. Taimia varten odota kevääseen. Voit myös istuttaa keväällä, mutta se kestää työnnä sprinklereitä ensimmäiset kuukaudet. Kuten mikä tahansa puu, vältä pakkasjaksoja. Se on Välimeren hedelmäpuu, mutta sen kestävyyden ansiosta sitä viljellään Pariisin alueelle asti. Hän älä pelkää pakkasta myöhään keväällä ja kestää negatiivisia lämpötiloja -18 ° C: een asti.

Kauniiden kakien antamiseksi kaki suosii a näyttely aurinkoinen. Kesän lämpö on hänelle välttämätöntä. Suojaa sitä voimakkailta tuulelta. Kaki on erittäin vaatimaton maaperälle. Sen on vain oltava hyvin valutettu. Mutta jos haluat antaa kertoimet eduksesi, puu viihtyy vielä paremmin humusrikkaalla ja lievästi happamalla maaperällä.

2) Kuinka istuttaa ja suojella kakipuuta?

  • Kaivaa istutusreikä, joka on kaksi kertaa haudattavan juuripallon kokoinen
  • Tuo hyvin mädäntynyttä lantaa tai kompostia
  • Lisää vähän multaa
  • Aseta juuripallo reiän keskelle (kaulus tulee olla samassa tasossa maan kanssa)
  • Täytä reikä maalla hautaamatta kaulusta
  • Kastele runsaasti
  • Olki pitää maan viileänä

Älä unohda vartija kasvi istutushetkellä. Tämä edistää juurtumista ja suojaa puuta kovalta tuulelta. Varo vahingoittamasta puuta, äläkä kiristä kuorta liikaa.

plaqueminier jalat
Luottotiedot: lhadlock50 / Pixabay

3) kakin karsiminen ja hoito

Kakipuu vaatii hyvin vähän hoitoa ja siksi sitä on melko helppo hoitaa. Ensimmäisten vuosien aikana se kestää kastele säännöllisesti ja vielä enemmän kovassa kuumuudessa. Yleensä tämä puu ei vaadi lannoitetta.

Kokoa varten tarvitset vain karsi kuollutta puuta ja hauraat oksat talvella. Sinun on myös tuuletettava keskustaa poistamalla sisäänpäin kasvavat oksat päästää valoa ja lämpöä sisään.

Lähteet : Ooreka, Älykäs puutarhanhoito

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Kirsikkapuu: kuinka istuttaa ja hoitaa tätä hedelmäpuuta

Sitruunapuu: kuinka istuttaa tämä kirpeä hedelmäpuu?

Kalastus: kuinka saada kauniita persikoita puutarhaasi

miten se istutetaan ja hoidetaan?

istuta ja huolehdi tästä kauniista kukkivasta puusta