Kuinka istuttaa ja ylläpitää weigelaa?

Jos etsit runsasta ja värikästä kukkivaa pensasta, weigelan on oltava vaihtoehtosi listalla! Sen pieniä kukkia ilmestyy keväällä ja ne antavat tälle pensaalle kaiken sille ominaisen viehätyksen. Ne antavat vaikutelman ihmisen mittakaavassa olevasta kukkakimpusta, joka voidaan istuttaa yhtä hyvin sänkyyn kuin yksinäänkin. Arvostamme myös erityisesti sitä, että voimme valita useiden värien välillä – esimerkiksi vaaleanpunainen, punainen ja valkoinen. Jos teit (erittäin hyvän) valinnan adoptoida weigelan, tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla se kukoistaa parhaimmillaan!

Kiinteä, reuna tai ruukussa?

Totta puhuen, weigela ei ole monimutkainen ja voidaan kasvattaa ilman suuria ongelmia, minkä vuoksi tämä kasvi on niin menestynyt. Lyö vetoa massiivisesta istutuksesta a harmoninen ja kukkainen vaikutus vapaa-ajalla, erityisesti pensaiden, kuten viburnum, helmipuu tai jopa, kanssa kuusama.

Se voi myös olla viljelty pensasaikaan muodostamaan kauniin kukkaisen rajauksen ja luoda erilaisia ​​tiloja ja rentoutumisalueet ulkopuolella. Ottaen huomioon ruukkuviljelmä, se on mahdollista kääpiölajikkeilla, kuten weigela florida Monet. Ruukun koon tulee olla suurempi tai yhtä suuri kuin 50 cm.

Mihin se sijoittaa?

Kaikki riippuu ilmastosta, jossa asut. Jos aurinko on kesällä melko aggressiivinen, valitse paikka osittain varjossa älä polta kukkia. Lauhkeammilla leveysasteilla istuttaminen täydessä auringonpaisteessa ei ole ongelma. Tietäen, että jotkut lajikkeet voivat saavuttaa a siipien kärkiväli 2 metriä, muista varata weigelalle riittävästi tilaa, kun istutat sen pensasaidaksi tai muiden kasvien kanssa penkkiin.

weigela fleurs ruusut
Luotto: iStock / Volha Halkouskaya

Paras aika istuttaa se

Jos haluat ostaa weigelan, paras aika istutus maahan on syksy. Tämä antaa juurille aikaa rauhoittua ennen kevättä! Ja älä huoli talvesta: tämä pensas kestää negatiiviset lämpötilat -20 asteeseen asti lajikkeiden mukaan. Jos päätät istuttaa sen ruukkuun, on mahdollista istuttaa weigela ympäri vuoden, kuitenkin suosimalla ajanjaksoja ilman pakkasta tai kuivuutta.

Weigelan huolto

Jos tätä kasvia ei ole vaikea ylläpitää, on kuitenkin parempi tietää, että se ei pidä liian kosteasta maasta ja että hyvin valutettu maaperä on hänelle välttämätöntä. Vältä kesällä kastettaessa veden pysähtymistä sen juurella. Auttaaksesi säilyttämään kosteuden lisäämättä liikaa vettä, levittää multaa pensaan juuren ympärillä.

Kokoa voidaan harkita kukinnan lopussa jotta uudet kukat kehittyvät täysin seuraavan kauden aikana. Voit tehdä tämän leikkaamalla toisiinsa kietouttuneet oksat. Keväällä, kompostin tarjonta voi myös antaa hänen ylläpitää itsensä täydellisessä kunnossa!

kuinka istuttaa ja ylläpitää tätä hedelmäpuuta

Tiesitkö ? Viikunan syöminen on myös ampiaisen syömistä!