kuinka istuttaa ja ylläpitää tätä hedelmäpuuta

Kirsikkapuu on parasta istuttaa syksyllä. Kun kevät on saapunut, sen upeat vaaleanpunaiset valkoiset kukat koristavat maisemaa. Nämä samat kukat väistyvät sitten herkullisille ja mehukkaille kirsikoille. Vahva symboli nousevan auringon maassa, kirsikkapuu tuo maisemaan iloa ja erittäin mielenkiintoista varjoa kauniina aurinkoisina päivinä. Tänään tarjoamme sinulle helpon oppaan kirsikkapuusi onnistuneeseen istuttamiseen!

1) Mihin ja milloin kirsikkapuu istutetaan?

Kirsikkapuu istutetaan loka-huhtikuussa, mutta pakkaskauden ulkopuolella. Kaikki puutarhurit tietävät tämän sanonnan: ” Sainte Catherinen kaikki puu juurtuu ”. Hyvin ! luota tähän 25. marraskuun sanomaan! Kirsikkapuunsa istuttaminen marraskuussa antaa hänelle mahdollisuuden hyötyä talvisateet ovat välttämättömiä sen oikean kehityksen kannalta. Älä huoli, tämä kasvi on kestävä ja sietää hyvin kylmää, joten se voidaan istuttaa kaikille alueille. Pohjois-Ranskassa on kuitenkin huolehdittava sen suojaamisesta tuulelta ja auringolta kaikilla alueilla.

Kun kasvi on ostettu, älä odota ennen sen istuttamista tai varmista suojella juuriaan ja istuta enintään 8 päivän sisällä! Kirsikkapuu on mahdollista sijoittaa muiden hedelmäpuiden keskelle, kunhan ne ovat vähintään kymmenen metrin etäisyydellä toisistaan.

2) Millainen maaperä ja altistuminen kirsikkapuulle?

Kirsikkapuu ei ole kovin vaativa maaperän laadun suhteen. Se, mitä hän pelkää, on liian märkä maaperä ja vedenpitävä. Jos maaperä ei ole liian raskasta eikä liian tiivistä, kirsikkapuu voi asettua mihin tahansa Ranskaan, mutta yli 1000 metrin vuoristoalueita tulee välttää. Suosimme kirsikkapuun näkymistä etelään.

kirsikka kirsikka
Luotto: Hans / Pixabay

3) Kuinka istuttaa kirsikkapuu?

  • Tee reikä, jonka syvyys on 50–70 cm ja leveys 80–100 cm. Yritä antaa sille neliön muoto.
  • Poista kaikki kivet, rikkakasvit ja löysää maata lapion avulla.
  • Lisää typpeä sisältävä orgaaninen lannoite (esim. paahdettua sarvea) sekoittumaan pohjalla olevaan maahan ja täytä sitten reikä puoliksi lannan kanssa sekoitettulla maalla.
  • Istuta panos.
  • Leikkaa kasvin juuripää pois. Niitä voi konvehtia savimaan ja veden seoksessa.
  • Aseta kaulus maanpinnan tasolle.
  • Täytä reikä poistetulla maaperällä.
  • Kiinnitä kevyesti jaloilla ja muodosta kulho kosteuden säilyttämiseksi.
  • Kastele runsaasti (15-20 litraa vettä)
  • Sido puusi tukevasti paaluun, mutta tukehduttamatta sitä. Poista linkki 2 vuoden kuluttua.

4) kirsikkapuun karsiminen ja hoito

Talvella puu juurtuu. Tämä vähentää kastelun tarvetta keväällä. Anna kirsikkapuun kasvaa luonnollisesti vuoden ajan. Sitten talven aikana on tarpeen leikata oksia (mutta vain tänä aikana). Jälkeen kukinta, Kasvillisuuden alkaessa tai syksyllä lyhennät hieman kapinallisia oksia. Parantaa kokoisia haavoja. Taudin ehkäisyyn on mahdollista käyttää Bordeaux-seosta talven lopussa. Syksyllä panos orgaaninen lantaa voi olla hyödyllistä hedelmällisyydelle ja keväällä voidaan levittää ”erityisiä hedelmäpuita” lannoitetta, ja tämä joka vuosi.

Hyvä tietää: älä epäröi istuttaa mansikoita kirsikkapuun juurelle, ne sopivat hyvin yhteen!

Lähteet : Rustica, Meillandrichardier

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Sitruunapuu: kuinka istuttaa tämä kirpeä hedelmäpuu?

Kalastus: kuinka saada kauniita persikoita puutarhaasi

Avokado: avokadopuun kasvattaminen ytimeineen

Kuinka istuttaa ja ylläpitää lehmuspuuta?

Kuinka istuttaa ja ylläpitää weigelaa?