Kuinka istuttaa ja ylläpitää loistokas?

Helposti tunnistettavissa oleva loistokas on Madagaskarilta kotoisin oleva puu, jota nähdään usein samanlaisilla leveysasteilla. Kuten nimestä voi päätellä, se erottuu ainutlaatuisesta kukinnastaan ​​voimakkailla punaisen sävyillä. Ja juuri tämä viimeinen kohta vetoaa tähän puuhun! Ole kuitenkin varovainen, ennen kuin otat sen puutarhaan, se ei kehitty helposti joillakin alueilla.

Puu, joka ei sovellu kaikkiin ilmastoihin

Ei pidä sekoittaa Flamboyant Blueiin – jota kutsutaan useammin Jacarandaksi – sitä on vaikeampi kasvattaa vaatimustensa vuoksi. Kaikki eivät voi adoptoida a delonix regia… Koska tämä puu tulee kuumista maista, se tarvitsee lämpötilat, jotka eivät flirttaile negatiivisen kanssa talvella.

The peräkkäiset pakkaset voi todellakin olla kohtalokas… Ja tämä merkintä koskee myös säiliöviljelmää. Se ei salli nauttia kukinnasta yhtä rikas ja nopea että jos istutus olisi tehty maahan, se sanoi, että se on edelleen mahdollista. Sinun tarvitsee vain astua kasvihuoneeseen tai suojaan talvella.

Plantaatio

Jos voit majoittaa loistokkaan puutarhaasi, sinun tulee suunnitella minimitilaa sen mitat huomioon ottaen. Se voi todellakin saavuttaa a kymmenen metriä korkea, kahden viikon ajan! Mikä parasta, sen juuret on melko suuri kehitys ja voi haittaa kasvua muita istutuksia lähellä.

Tässä tapauksessa ja kukinnan kauneuden vuoksi niin paljon anna sille keskeinen paikka puutarhassa. Hän tekee a varjon kulma erittäin mukava kesällä. Mitä tulee näyttelyyn, valitse sille paikka auringon alla ja suhteellisen tuulelta suojassa.

delonix regia flamboyant rouge
Luotto: iStock / Vladdeep

Istutus tehdään mieluiten keväällä maaperään hyvin valutettu ja viileä. Jos istutat siemeniä, muista laittaa ne veteen päivää ennen kylvöä. Mitä tulee maaperän luonteeseen, loistokas arvostaa luonteeltaan hiekkaisia.

Kastelu ja huolto

Flamboyantin kukinta alkaa kesäkuussa ja jatkuu koko kesän. Varsinkin kasvuvuosina a viikoittainen kastelu vaaditaan. Sen taajuus voi laskea syksyn alkaessa. Tärkeintä on, että maaperä on aina hieman kostea.

On täysin mahdollista lannoittaa maaperää käyttämällä a kompostin tai muun luonnonlannoitteen käyttö. Huoltopuolella flamboyant ei vaadi erityistä huomiota, lukuun ottamatta vuosittaista karsimista poista kuolleet oksat. Se tehdään sen jälkeen, kun kukat ovat pudonneet.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Punaiset kukat: 10 lajiketta erittäin punaiseen puutarhaan!

Kuinka istuttaa ja hoitaa granaattiomenapuu?

Japanilainen vaahtera: milloin ja miten istuttaa se?

kuinka viljellä bergamottipuuta?

kuinka istuttaa, viljellä ja hoitaa häkkirakkautta