Kuinka istuttaa ja ylläpitää lehmuspuuta?

Lime puu on pitkään naiseuden, pitkäikäisyyden ja ystävyyden symboli, rauhoittava puu, jota arvostamme nykyään sen majesteettisen ulkonäön vuoksi. Sen koko antaa varjoa puutarhalle ja pieni bonus: voit korjata lehdet yrttiteetä varten! Joten jos haluat adoptoida lehmuspuun puutarhaasi, älä epäröi enää!

Miksi valita tämä puu?

Ensinnäkin, ja ennen kuin joudut innostumaan, on selvitettävä, mahtuuko puutarhaasi tällainen juggernaut: jotkin yksilöt voivat saavuttaa yli kolmekymmentä metriä korkea. Jotta se saisi kaiken tarvitsemansa koon, on parempi jättää tilaa, jotta sitä ei istutettaisi liian lähelle taloja ja muita puita.

Tämä heijastus on sitäkin tärkeämpi kuin lehtipuulla ennätyksellisen pitkäikäisyys ! Tämän lisäksi kalkki viihtyy kaikenlaisissa maaperässä. Tämä puu viihtyy täydessä auringossa tai osittain varjossa. Ensimmäisessä tapauksessa se on täydellinen tuo varjoa kesällä.

tilleul
Luotto: hpgruesen / Pixabay

Kalkin istutus ja hoito

Puuviljelmien puolella paras aika tehdä tämä on syksy – Pääasia, että sitä ei tehdä pakkasella. Näin sen juuret voivat menestyä hyvin ankkuri maahan talven aikana, ennen tämän kauden kasvua. Halutessasi se on mahdollista laita opettaja tyvelle (istutuksen aikana) ja jätä se sinne ensimmäisiksi vuodeksi.

Lehmus on tukeva puu, joka kasvaa melko nopeasti ja vaatii vähän huoltoa. Ota vähän komposti muutaman kuukauden – jopa muutaman vuoden – istutuksen jälkeen on mahdollista. Jos et halua sen kasvavan liian suureksi, a karsiminen on mahdollista aikaisin keväällä. Toisaalta valppautta tarvitaan ensimmäisten vuosien aikana suojella kuivilta, jolloin a runsas kastelu on tarpeellista.

lehmuskukka-infuusio yrttitee
Luotto: iStock / Almaje

Milloin ja miten se korjataan?

Lehmuspuu tunnetaan ja tunnustetaan siitä rauhoittavia hyveitä, esimerkiksi muodossa yrttiteet. Jos haluat istuttaa tämän puun hyötyäksesi näistä eduista, valitse a erilaisia ​​kukkivia limejä. Nämä korjataan kohtaan kukinnan alussa joka ilmestyy kesän alkuvaiheessa – suhteellisen lyhyeksi ajaksi.

Se voidaan tehdä tarkemmin milloin ensimmäiset kukat ovat kukkineet ja loput ovat vielä orastavaa. Sadonkorjuun jälkeen on parasta aseta ne liinalle kuivassa paikassa. Joka tapauksessa ne on suojattava kosteudelta vähintään kahden viikon ajan. Kuivuttuaan lehdet voivat olla pidettävä poissa valolta paperipussissa. Sitten sinun tarvitsee vain infusoida!

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Eukalyptus: kuinka istuttaa ja ylläpitää tätä koristepuuta?

Puut: neuvomme huippukasteluun!

Persikka ja nektariini: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää näistä hedelmäpuista

miten suojata kylmältä?

kuinka istuttaa ja ylläpitää tätä hedelmäpuuta