Kuinka istuttaa ja hoitaa granaattiomenapuu?

Hedelmä, jossa on monia symboleja, granaattiomena pyrkii joskus varjostamaan puun, josta se tulee. Ja kuitenkin, granaattiomenapuu tarjoaa lämpimiä ja kirkkaita värejä, jotka ovat erittäin suosittuja antamaan vähän väriä puutarhaan! Syksyllä lehdet saavat erittäin tuntuvan keltaisen sävyn. Joten tässä on paras tapa kasvattaa sitä kotona.

Valitse oikea paikka

Kehittääkseen vaikeuksitta se on istutettava maalle, josta voi olla hyötyä pitkät ja kuumat kesät. Välimeren kasvi par excellence (vaikka se on luultavasti kotoisin Intiasta), sitä ei siksi istuteta muualle kuin soleil, voimme kuvitella!

Jos asut paikassa, jossa talvipakkaset ovat usein, suosi granaattiomenan viljelyä ruukuissa tuoda se takaisin suojaan talven aikana. Jätä kuitenkin tilaa sille, että se kukoistaa mahdollisimman hyvin!

Milloin on paras aika istuttaa se?

Yleisesti ottaen, aseta se jonnekin tuulelta suojassa ja hyvin valutetussa maaperässä – jälkimmäisen luonteesta riippumatta. Paras aika istuttaa granaattiomenapuu on kevät – tai syksyllä. Jos asut alueella, jossa talvet eivät ole liian alttiita pakkaselle, kuukaudet lokakuun ja joulukuun välisenä aikana ovat täydellisiä. Muuten on parempi odottaa hyvän sään palautumista.

granaattiomena kukka puu granaattiomena
Luotto: iStock / zilber42

Kastelu jahaastatella

Vesitarpeensa vuoksi on parempi olla luottamatta sen luontoon, joka tukee hyvin kuumaa ilmastoa. Granaattiomena tarvitsee vettä koko vuoden istutuksen jälkeen. Aikana kesäkaudet, varmista, että maaperä on aina viileä ja että kastelu tapahtuu usein.

Jotta tuoreus ja pieni kosteus säilyy mahdollisimman paljon sen jaloissa, aseta a multaa keväällä. Samoin ko komposti jos haluat antaa sille vauhtia sen kasvaessa.

Granaattiomena ei vaadi karsimista 3 vuoden aikana sen istutuksen jälkeen. Sieltä se on mahdollista tehdä keväällä poista kuolleet oksat ja lyhennä niitä, jotka leviävät liikaa.

kranaatti
Luottotiedot: megspl / PIxabay

Kerää granaattiomena

The kukinta granaattiomena esiintyy toukokuusta elokuuhun jättääkseen tilaa hedelmien sadonkorjuulle lokakuuta alkaen. Granaattiomena on hyvä poimia, kun se peittyy hieman punainen väri ja että sitä ei ole vielä jaettu.

Näiden hedelmien etuna on, että ne säilytetään pitkään sadonkorjuun jälkeen – 4-5 kuukautta säilytysolosuhteista riippuen. Jälkimmäisessä tapauksessa ne tulee säilyttää noin 5 °C:n lämpötilassa. Muuten granaattiomena voidaan säilyttää kuukausi jääkaapissa.

Mitä tulee ruoanlaittoon, mikään ei voisi olla helpompaa, vaikka se ei olisikaan selvää aluksi. Granaattiomena on erittäin hyvä terveydelle – se täynnä antioksidantteja – ja sopii ihanteellisesti kotitekoisiin hedelmämehuihin. Sopii mainiosti myös salaattiin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Kuinka viljellä ja ylläpitää sisätilojen korallilahtia?

Persikka ja nektariini: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää näistä hedelmäpuista

Viikunapuu: kuinka leikata tämä hedelmäpuu talvella?

Kiinalainen mantelipuu: neuvoja, istutus ja hoito

kuinka istuttaa, viljellä ja korjata tämä pensas