Kiinalainen mantelipuu: neuvoja, istutus ja hoito

Kiinalainen mantelipuu (Prunus triloba) on upea pensas, joka kukkii aikaisin keväällä. Se on myös yksi ensimmäisistä kasveista, jotka ilmoittavat aurinkoisten päivien saapumisesta. Kukinta-aikana pensas tarjoaa upeat maisemat, ja juuri se tekee sen viehättävyydestä. Itse asiassa, toisin kuin klassinen mantelipuu, jota viljellään näitä manteleita varten, se ei tuota syötäviä hedelmiä. Mutta sen kukat ovat herkän vaaleanpunaisia ​​ja niitä koristavat kaksinkertaiset terälehdet. He ovat joskus ryhmissä, joskus yksin pompon muodossa. Se tunnetaan usein kaupunkipuutarhoissa vaikuttavasta ja häikäistävästä muodosta. Tässä on joitain vinkkejä ja neuvoja kiinalaisen mantelipuun kasvattamiseen.

Missä, milloin ja miten istuttaa kiinalainen mantelipuu?

Sen juurtumisen edistämiseksi on suositeltavaa istuttaa kiinalainen mantelipuu syksy. Jos ostat sen ruukussa, on mahdollista istuttaa se keväällä. Se mukautuu kaikki puutarhan maa, jopa hieman kalkkipitoinen. Tietenkin valitsemme mieluiten rikkaan, viileän ja syvän maaperän. Kiinalainen mantelipuu koristaa puutarhaasi erittäin hyvin sinne, missä se on mahdollista jättää pensakkaaksi tai viedä puuhun. Mutta sitä myös viljellään ruukussa koristaa täydellisesti terassit ja parvekkeet.

Mantelipuu tarvitsee paljon aurinkoa, mutta pelkää tuulta. Siksi ihanteellinen paikka sen asentamiseen on valoisa, mutta suojainen tila.

Asenna kiinalainen manteli maaperään reikään, joka on kaksi kertaa sen juuripallon kokoinen ja valutettu pohjaan. Tee tämä aina pakkasen tai kuivuuden ulkopuolella.

Kiinalainen mantelipuu ruukussa :

  • Valitse iso kattila tai alusta, jonka pohjassa on reikä.
  • Lisää kukkiva pensasmaa tai mitä tahansa muuta yleismaata.
  • Aseta pensas keskelle ja täytä maaperällä.
  • Kastele säännöllisesti.
  • Lisää kukkivan pensaan lannoitetta joka aikaisin kevät.
Kiinalainen manteli
Tekijät: Dalgial / Wikipedia

Kuinka säilyttää kiinalainen mantelipuu?

Kastelu: maassa kiinalaista mantelipuuta kastellaan vain kuivina aikoina. On kuitenkin välttämätöntä multaa jalka tuoreuden säilyttämiseksi. Ruukuissa kastelun tulee olla säännöllistä samasta syystä.

Lannoite: Lannoitteen lisääminen on välttämätöntä kevään alussa ja erityisesti ensimmäisenä vuonna.

Sairaudet: talvella halutessasi ota mukaan biologinen sienitautien torjunta-aine sienitautien (lehtiläisköiden) hoitoon.

Leikkaa: Kiinan mantelipuuta ei todellakaan tarvitse leikata. Voit kuitenkin leikata sen oksia (aina kukinnan jälkeen) juuri silmujen yläpuolella harmonisoidaksesi siluetin ja stimuloidaksesi sen tuuheaa kasvua. Poista vanhat oksat nuorentaaksesi sitä.

Lähteet : Gerbeaud, Älykäs puutarhanhoito

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Ficus: kaikki tämän kauniin vihreän kasvin hoitovinkit

Koristevalkosipuli ”Purple Sensation”: upea violetti monivuotinen kasvi

Bougainvillea: neuvoja, istutus ja hoito

5 violettia kukkivaa puuta puutarhan kaunistamiseen

Kuinka istuttaa ja hoitaa granaattiomenapuu?