kasvattaa ja hoitaa tätä koristeellista pensasta

Pensailla on käytännöllisyys sisustaa tehokkaasti tilaa ja samalla tilavuutta. Ja jos useimmilla niistä on vihreät lehdet, jotkut omaksuvat vivahteikkaampia värejä, jotka kontrastoivat täydellisesti sängyn. Tämä koskee erityisesti fysokarpia, joissa on obier-lehtiä, ja sen tummat lehdet vaihtelevat syvän viininpunaisesta ruskeaan!

Physocarp eri lajikkeet

Tämä koristeellinen pensas on kotoisin Pohjois-Amerikasta ja pitää siitä melko helposti samanlaisilla leveysasteilla. Kun sen kasvu on valmis, se voi nousta jopa 3 metriä siipien kärkiväli – toisaalta se on harvoin korkeampi. Hän on sopii täydellisesti möykkyihin tai pensaisiin, vaikka se voidaan sijoittaa sellaisenaan.

From pieniä valkoisia kukkia ilmestyvät noin toukokuussa ja eroavat täydellisesti kortelehtisen fysokarpin lehtien värin kanssa. Jälkimmäinen omaksuu myös kirkkaan punaisen sävyn syksyllä.

Physocarp-lajikkeista yksi on violetit lehdet nimeltä ”diabolo” on omaperäisin. Jos haluat säilyttää valkoiset kukat esimerkiksi vihreillä lehdillä, sinun on valittava lajikkeita, kuten Physocarpus opulifolius ’Dart’s Gold’ ou Physocarpus amurensis.

physocarpessa on obierin lehtiä
Luotto: iStock / Arina_Bogachyova

Istutus ja huolto

Vastustuskykyinen jollekkin pakkasta -15 asteeseen asti, physocarp on istutettu mieluiten syksyllä, lyhyesti sanottuna kuuman kauden jälkeen ja ennen talven pakkasia. Maaperän luonteen suhteen se suosii lievästi happamia. Mutta pääasia, että tämä on aina tuoreena ! Koska tämä pensas pelkää kuivuutta, on parempi sijoittaa se sinne mi-varjot.

On suositeltavaa varmistaa hyvä veden saanti ja pitää maaperän viileänä on multaa jalassa physocarp vähentämään kuivumisriskiä. Kesän helteellä voit jopa sumutetaan hieman vettä lehtien päälle jotta se ei kärsi liikaa korkeista lämpötiloista.

Jos käytät sitä suojauksen luomiseen, muista tehdä se tilaa jaloille jotta ne voivat saavuttaa aikuisen kokonsa menemättä liikaa päällekkäin! Siitä eteenpäin niiden kehitys voi edetä sujuvasti. Tämä pensas on vähän altis sairauksille.

Huoltopuolella a leikata on täysin mahdollista estää sen leviäminen liikaa ja poistaa kuolleet oksat. Paras aika tehdä tämä on kukinnan jälkeen, nimittäin keskellä kesää.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

10 kauneinta kukkivia pensaita värikkäisiin penkkeihin

Fasaanipuu (Leycesteria formosa): kaikki mitä sinun tarvitsee tietää tästä vähän tunnetusta pensaasta

Linnut: 10 pensasta toivottaa heidät tervetulleiksi

kaikkea näistä hedelmäpuista

3 vinkkiä estääksesi lintuja syömästä kirsikoitasi!