kasvattaa avokadopuuta sen kiven ansiosta

Avokadopuu on viljelyn kannalta erittäin vaativa puu, sillä se kasvaa maassa vain trooppisilla alueilla. Avokadopuuta on kuitenkin mahdollista kasvattaa sisätiloissa kotona. Siihen riittää kaupasta ostetun avokadon (mieluiten luomu) ydin talteenotto. Tosin ensimmäisten avokadojen saaminen kestää kauan, mutta tämän trooppista alkuperää olevan puun kasvattaminen on erittäin yksinkertaista ja nautinnollista ympäri vuoden! Ja sitten mikä ylpeys syödä omia avokadoja!

Jos avokadon kasvatusvaiheet näyttävät pitkiltä, ​​voit olla varma, että ne ovat kuitenkin erittäin helppoja suorittaa. Ei tarvitse olla erityistä vihreää peukaloa! Ja sitten kaikki tulee oikeaan aikaan niille, jotka osaavat odottaa.

1) Vaiheet avokadopuun kasvattamiseksi kotona:

  • Valitse hyvän kokoinen ja virheetön (ei naarmuja) avokadon kuoppa ja puhdista se puhtaalla vedellä
  • Upota ydin kuumaan veteen (35-40 °) 30 minuutiksi
  • Kuivaa ydintä auringossa useita tunteja
  • Työnnä kuoppaan 4 tulitikkua tai hammastikkua ja aseta se pieneen ruukkuun koskematta siihen
  • Pidä ytimen terävä osa ylöspäin ja täytä lasi huoneenlämpöisellä vedellä upottamalla ytimen alaosa.
  • Vaihda vesi säännöllisesti
  • Kun juuret ovat saavuttaneet 1 tai 2 cm, istuta kuoppa ruukkuun, joka on täytetty ruukkumultalla. Itäminen vaatii hieman kärsivällisyyttä.
  • Kastele säännöllisesti ilman, että kuoppa hukkuu.

2) kastelu

Kastelu ja istutus ovat kaksi työtä vaativaa vaihetta. Avokadopuu on ahne vedessä kasvunsa alussa. Mutta mitä enemmän se kypsyy, sitä vähemmän vettä tarvitaan. Alustan tulee aina pysyä kosteana, mutta varo hukutamasta kasvia! Veden puute saa uudet lehdet kellastumaan. Viemäröintiä varten ruukun pohjalle on mahdollista lisätä savipalloja tai soraa.

3) Avokadopuuni sijainti

Avokadopuu tarvitsee aurinkoa ja paljon valoa. Aseta se ikkunan lähelle. Se on mahdollista laittaa ulos touko-syyskuussa, kun pakkasvaara on poistettu. Loppuvuoden se voi olla huonekasveidesi mukana. Kasvukauden aikana on mahdollista lisätä nestemäistä lannoitetta tai kompostia, mutta tämä on valinnaista. Varo kääpiöitä kesällä. Uudelleenistutus tapahtuu keväällä, kun puu tuntuu ahtaalta. Kärsivällisyys on vahva nähdäksesi ensimmäiset lehdet.

4) Avokadon sato

Vaikka ensimmäiset versot tulevat hyvin nopeasti, oikean asianajajan saaminen vie 8-10 vuotta. Sen lehdet kaunistavat kuitenkin sisustustasi tai terassiasi useiden vuosien ajan. Avokado on erittäin kaunis huonekasvi. Älä epäröi tehdä useita kasveja ja nauttia näistä vihreistä kasveista. Älä heitä kiviäsi tai siemeniäsi pois! Kierrätä hedelmäpuut! Itse asiassa se toimii useimpien sitrushedelmien kanssa.

Tiesitkö ? : avokado on erinomainen ruokahalun hillintä. Sen sisältämien rasvahappojen ansiosta se antaa nopeasti syöjän aivoille kylläisyyden signaalin! Keskimäärin 7 % kuitua sisältävä avokado on ihanteellinen kumppani mahtavaan kuljetukseen! Eläköön puutarhanhoito!

Houkutteleeko sitruunapuu ruukussa?

10 kaunista kasvia puutarhassasi

vinkkejä kasvin kasvattamiseen maun mukaan