kasvaa ja hoitaa karkkipuuta

Toisin kuin monet muut suhteellisen usein esiintyvät kasvit, karkkipuu paljastaa kaiken omaperäisyytensä syksystä lähtien. Tämä on yksi syistä, miksi sitä arvostetaan: kun muut puut menettävät lehtiään kylmänä vuodenaikana, se värittää puutarhaa miellyttävästi violeteilla marjoillaan.

Mihin se istutetaan?

Karkkipuu sopii täydellisesti puutarhan koristeluun, ja se voidaan istuttaa mieluiten maassa. Viljelmää ruukussa ei todellakaan suositella sen tapauksessa. Kallikarpan koko (se saavuttaa korkeintaan 3 metriä korkea) ja tapansa huomioon ottaen se voi olla viljellään sängyissä, aidassa tai reunassa.

Mitä tulee näyttelyyn, älä epäröi laittaa sitä esille auringon alla. Tämä pensas saattaa paljastaa kauneutensa talvella, mutta se ei pelkää näitä säteitä, jotka sallivat kauniimpi kukinta. Se pärjää hyvin myös osittain varjossa. Pääasia, että hän voi saada viileä, hyvin valutettu maaperä !

Kastelu ja huolto

Kallicarpa on pensas vaatimaton huollon suhteen. Säännöllinen kastelu varmistaa, että maaperä on aina raikas! Varmista ensimmäisten vuosien aikana, että se ei kylmene suojaamalla se a multaa. Lannoitteen levitys on mahdollista keväällä.

callicarpa
Luotto: NevaF / iStock

Koko saattaa olla tarpeen talven lopulla estääkseen oksien kehittymisen liian satunnaisesti. Sen avulla voit poistaa kuolleet oksat ja poistaa ne, jotka haittaavat muiden hyvää kasvua. Tarpeeksi antaa halutun muodon sen pensaan.

Ainutlaatuinen pensas puutarhassa

Karamellipuun kukintajakso on suhteellisen yksinkertaista seurata, vaikka se on poissa muiden kanssa. The valkoisia tai vaaleanpunaisia ​​kukkia näkyvät huomaamattomasti kesällä, tarkemmin heinä- ja elokuussa. Sitten he jättävät tilaa hedelmiä, lokakuun tienoilla ja vuoden loppuun asti.

Tunnistettavissa heidän ansiostaan intensiivinen ja kirkas violetti väri, nämä hedelmät, jotka antavat nimensä karkkipuulle, säästyy linnuilta, jotka eivät syö niitä, ja voivat siksi ihailla täysin talvella. Jos haluat sen tuovan enemmän marjoja, istuta tämä pensas kahden tai kolmen hengen ryhmiin!

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

10 istutettavaa pensasta tuomaan väriä puutarhaasi talvella

Alkuperäiset pensaat: 10 koristeellista hedelmäpensaa värikkääseen puutarhaan

Virginia Creeper sinisillä hedelmillä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää tästä alkuperäisestä kasvista

milloin, miten ja mikä hedelmäpuu leikataan?

Parhaiden eksoottisten hedelmien ja vihannesten top 15!