kaikki tästä alkuperäisestä kasvista

Hämmästyttävien kasvien kategoriasta löytyy sinihedelmäinen Virginia-köipijä, joka tunnetaan myös tieteellisellä nimellä Ampelopsis brevipedunculata. Tämä puumainen kiipeilykasvi pystyy kasvamaan leveysasteillamme, ja vaikeinta on löytää siemenensä. Jos sen upeat marjat merkillisillä väreillä saattaisivat sinut maistamaan niitä, on tärkeää säilyttää ne katselun iloa varten. Se on todellakin 100 % koristekasvi, joten se on tarkoitettu vain puutarhan koristeluun, ei kulutukseen. Tutustu Virginia Creeperin salaisuuksiin sinisillä hedelmillä.

Virginia creeper sinisillä hedelmillä: kuka se on?

Jos etsit alkuperäistä kiipeilykasvia,Ampelopsis brevipedunculata on sinulle. Itse asiassa tämä Vitaceae-perheen kasvi kehittyy upeita koristeellisia marjoja. Näiden marjojen erikoisuus on niiden värit: ne vaihtelevat sinisestä purppuraan ja vaaleanpunaiseen. Täysin kypsänä näet siniset marjat, koska niiden kasvun alussa ne ovat kaikki vihreitä.

Koillis-Kiinasta kotoisin oleva sininen hedelmäköynnös on myös hunajaa, joten autat mehiläisiä ruokkimaan itsensä istuttamalla sen puutarhaasi.

Englanniksi kutsumme tätä kasvia ”posliinimarjaksi”, koska sen marjat kehittyvät tässä järjestyksessä: vihreä, vaaleanpunainen, mauve ja lopulta posliinisininen, joka on hyvin lähellä hyvin vaaleaa turkoosia. Kaikki marjat eivät kehity samaan aikaan, mikä antaa tälle upean kirjava väri. Kasvi näyttää siis kantavan pieniä karkkeja kuin sokeroidut mantelit oksiensa päässä.

neitsyt viiniköynnös sinisillä hedelmillä Ampelopsis brevipedunculata
Luotto: 2xWilfinger / iStock

Mihin ja milloin istuttaa Ampelopsis brevipedunculata?

Tämä kiipeilykasvi on istutettava lähellä tukea johon se voi kiivetä: aidalle, pergolalle, seinän juurelle jne. Hän arvostaa valoa, joten paljasta se kokonaan auringossa tai mieluiten puolivarjossa, koska se pelkää liiallista lämpöä ja voi palaa auringossa. Ihannetapauksessa se tulisi sijoittaa itään, jotta se nauttii auringosta aamulla ja varjossa iltapäivällä. Muista myös suojata sitä kuivuvilta tuulilta.

Kuinka ylläpitää sitä?

Tuore, valutettu ja tavallinen maaperä riittää sen kehitykseen, mutta sen täytyy silti olla kompostia tai muuta orgaanista lannoitetta keväällä stimuloidakseen sen versoja. Ei varsinaisesti tarvitse karsia, mutta se voidaan tehdä sotkeutuneille oksille ja harventaa, jotta kasvi saa harmonisen muodon. Tämä tehtävä on suoritettava talven lopussa.

Vesi säännöllisesti maaliskuusta syyskuuhun sen kasvun edistämiseksi ja multaa jalka pitääkseen sen juuret viileinä.

Kasvi on mahdollista moninkertaistaa harjoittelemalla a pistokkaat kesällä. Muista, että tämä on nopeasti kasvava kasvi ja siitä voi nopeasti tulla invasiivinen!

neitsyt viiniköynnös sinisillä hedelmillä Ampelopsis brevipedunculata
Tekijät: Olivier Vanpé / Wikipedia

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

10 nopeasti kasvavaa puuta puutarhaan

Japanilainen vaahtera: milloin ja miten istuttaa se?

Onko sinulla pieni puutarha? Nämä 10 puuta ovat täydellisiä!

kuinka istuttaa, viljellä ja korjata tämä pensas

Calamondin: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää sisätiloissa olevista appelsiinipuista