Japanilainen koirapuu: kuinka istuttaa ja ylläpitää sitä?

Ei laajalti käytetty, japanilainen koiranpuu on pensas, joka ansaitsee tulla kaikkien puutarhanhoidon harrastajien tunnetuksi. Melko helppo ottaa käyttöön, se on paljon helpompi huoltaa kuin miltä näyttää, ja arvostamme erityisesti sen toukokuussa ilmestyviä tähden muotoisia kukkia.

Esittely cornus kousa

Tämä puu ei voisi olla koristeellisempi Aasiasta, ja se kehittyy suhteellisen hyvin leveysasteillamme. Jos tunnemme hänet suurimman osan ajasta kukkien valkoinen väriJotkut lajikkeet – niitä on noin neljäkymmentä – tarjoavat myös ruusu- !

Nämä kukat korvataan syksyn alussa punaisia ​​hedelmiä jotka eivät jätä ajattelemaan kirsikoita, mansikoita tai vadelmia – enemmän niiden ulkonäöstä kuin mausta. Niitä voidaan kuitenkin käyttää hillojen valmistamiseen.

Koon suhteen japanilainen koirapuu voi saavuttaa a kymmenen metriä korkea ja noin 5 leveä. Se on ihanteellinen varjon tarjoamiseen viemättä liikaa tilaaesimerkiksi pienissä puutarhoissa!

Mitä tulee ilmastoon, tämä pensas voi olla melko maalaismainen ja vastustaa sitä negatiiviset lämpötilat noin -20 asteeseen asti. Sen käyttöönotossa on myös oltava kärsivällinen: se asettaa a vuosikymmen kehittää.

japanilainen dogwood hedelmä
Luotto: iStock / Marina Denisenko

Japanilaisen koirapuun istutus ja hoito

Sen lisäksi, että se pelkää kuivaa maaperää, se cornus kousa ei ole kovin monimutkaista. Yksi hyvin valutettu maaperä riittää sen kehittymiseen ja a osittainen varjoaltistus on ihanteellinen. Istutus täydessä auringonpaisteessa on mahdollista, jos asut alueella, jossa se ei ole. ei liian aggressiivinen. The kuumuus ja kuivuus voisi todellakin haitata pensaan asianmukaista kehitystä.

Istutus on tehty sisään pakkasetön aikaeli joko keväällä tai syksyllä. Ota vähän komposti kaivamasi reiän pohjalla ja laita multaa sen jalkaan vakuuttamaan hänelle tuoreus ja kosteus.

Ensimmäiset kaksi vuotta istutuksen jälkeen kastelun on oltava tiukkaa. Tänä aikana on parasta tuoda vettä noin kerran viikossa. toukokuusta syyskuuhun. Näiden kahden vuoden jälkeen kastelu aikana kuumia jaksoja riittää.

Japanilaisen dogwoodin kukinnan varmistamiseksi ei vaadita erityistä karsimista tai huoltoa. Poista kuolleet oksat talven lopussa riittää! Sinun tarvitsee vain odottaa, että pääset nauttimaan sen kauniista kukista kesällä ja sen lehdet, jotka muuttuvat kirkkaan punaisiksi syksyllä.

Artikkeli Japanilainen koirapuu: kuinka istuttaa ja ylläpitää sitä? ilmestyi ensimmäisen kerran Easy Gardening -sivustolla.

mispelin istutus, hoito ja sadonkorjuu

kuinka saada kauniita mirabelleja puutarhaasi