istutus, kasvatus, hoito ja sadonkorjuu

Parhaat kokit arvostavat sitruunakaviaaria herkkien ruokien maustamiseen. Sitruunakaviaarin sisäpuoli on tehty pienistä helmistä, jotka sisältävät mehua ja räjähtävät suussa. Hedelmä, pitkänomainen, muistuttaa suolakurkkua, se voi olla vihreä tai musta, kulkee keltaisen, punaisen tai ruskean läpi. Voimakkaasti tuoksuva, sopii hyvin kalan, ostereiden ja muiden merenelävien kanssa Maku suussa vaihtelee sitruunan ja greipin välissä. Tämä sitrushedelmä on erittäin kallis, joten sen kasvattamisen oppiminen voi olla erittäin palkitsevaa. Ota selvää kuinka hoidat sitruunakaviaarin pientä pensasta!

1. Mihin ja milloin istuttaa sitruunakaviaaria?

Sitruunakaviaari on parasta istuttaa keväällä, mutta lämpimillä alueilla syksy on myös hyvä aika. Sitruunakaviaaria istutetaan maahan vain lämpimillä alueilla Välimeren ympärillä, niin kutsutuilla ”oranssilla” alueilla. Muilla alueilla istutat säiliöön tai ruukkuun, jossa on laadukas alusta.

Itse asiassa, kuten kaikki sitrushedelmät, sitruunakaviaari kasvaa vain lämpimässä ja aurinkoisessa ympäristössä. Se ei ole ollenkaan maalaismainen. Se arvostaa kalkkitonta, kevyttä, hyvin valutettua ja runsasta maaperää. Paremman kehityksen saavuttamiseksi valitse ”erityinen sitrushedelmäinen” lannoite ja lisää se koko kasvunsa ajan.

2. Kuinka istuttaa sitruunakaviaaria?

Istuttaminen maahan :

 • Kaivaa reikä, joka on kaksi kertaa juuripallon korkeus ja leveys.
 • Aseta reiän pohjalle viemäröinti (sora- tai savipallot).
 • Lisää hyvin hajotettua kompostia.
 • Varmista, että juuripallo on hieman kostea. Muussa tapauksessa liota kantoa vesiämpäriin muutaman sekunnin ajan.
 • Istuta sitruunakaviaari reiän keskelle. Siirtopisteen tulee vastata maan tasoa.
 • Täytä reikä puutarhan maalla.
 • Kastele runsaasti.

Istuttaminen ruukkuihin tai astioihin :

 • Valitse mahdollisuuksien mukaan erittäin suuri keramiikkaastia, jonka halkaisija on noin 80 cm ja syvä.
 • Aseta viemäripeti (sora- tai savipallot), jonka paksuus on 5–10 cm.
 • Valmista seos puutarhamaasta (2/3) ja istutusmultasta (1/3) lisäämällä siihen erityistä sitruslannoitetta. Täytä purkki puoliväliin.
 • Aseta sitruunapuu keskelle ja viimeistele täyttö juuripallon ympärille. Pakkaa maa tiukasti.
 • Kastele runsaasti.
 • Aseta pensas kasvihuoneeseen tai verannalle, kun se on kylmä tai pakkasta.
 • Kasvien uudelleenistutus tehdään vain, kun ne tuntuvat ahtailta.
Sitruunakaviaari Citrus australasica
Luotto: Zaareo / Wikipedia

3. Sitruunakaviaarin huolto ja sadonkorjuu

Sitruunakaviaari ei kestä alle 7 °C:n lämpötiloja. Talvella aseta talvihunnu, jos se on maassa. Ruukuissa lämpötila ei saa laskea alle 10 °C. Kastelu suoritetaan vasta, kun maaperä on täysin kuiva, eikä sen lehtiin saa koskea. Kastelu on siksi suoritettava säästeliäästi.

Lisää keväällä erityistä sitruslannoitetta, jotta se kasvaa. Poimi sadonkorjuuta varten sitruunat heti, kun ne irtoavat helposti oksasta. Sitruunakaviaari näyttää hieman limetiltä, ​​mutta sen muoto on pidentyneempi ja sen kuoren alla on sitruunamassaa pienten läpikuultavien pallojen muodossa. Sen maku on hieman hapokas ja kevyen greipin tuoksu. Kuten monet hedelmäpuut, sen hedelmät voivat olla pitkiä, sinun on oltava kärsivällinen. Sen kukinta tapahtuu maalis-huhtikuussa.

Parhaat kokit napsauttavat sitruunakaviaaria, jota he valmistavat kampasimpukoiden, lohen, yksinkertaisten vihreiden salaattien kanssa ja yhdistämällä sen ainutlaatuisen maun muihin sitrushedelmiin, kuten appelsiineihin, mandariiniin tai kumkvattiin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Oliivipuu ruukussa: kuinka istuttaa ja ylläpitää oliivipuu ruukussa?

Sitrushedelmät: kylvä appelsiinin, sitruunan ja muiden kirpeiden hedelmien siemeniä

Kumquat: kuinka istuttaa, kasvattaa ja korjata tämä pensas

4 keltaista puuta lisäämään väriä puutarhaasi

10 kaunista kasvia puutarhassasi