istuta ja huolehdi tästä kauniista kukkivasta puusta

Kuinka olla ihmettelemättä tämän puun lehtiä, jotka vaikuttavat suoraan sadusta? Lehdistö, joka on ansainnut sille lempinimen loistosininen ja josta se on kuuluisa. Joten mikä on paras tapa nauttia siitä kotona? Tässä on menettely, jota sinun tulee noudattaa!

Mihin istuttaa jacaranda mimosifolia ?

Tämä Etelä-Amerikasta kotoisin oleva trooppinen puu nauttii hyvin valutetut maaperät ja sitä eivät häiritse ne, joiden pH on hieman hapan. Varo istuttamasta sitä kosteaan maaperään. Mitä tulee sijaintiin, se pitää auringosta, joten älä epäröi laittaa sitä tyhjään tilaan. Varsinkin kun tiedämme, että se voi saavuttaa a parikymmentä metriä korkea kerran aikuisena!

Valitettavasti paikkoja, jotka ovat liian alttiita kylmät napsautukset eivät ole parhaita tälle puulle. Kestävyydestään huolimatta sitä voidaan heikentää peräkkäiset pakkasetvarsinkin kun lämpötila laskee alle -5 °C. Se kuitenkin kestää kylmempiäkin ilmastoja jos pakkaset ovat vain satunnaisia.

Täytä hänen tarpeensa saadakseen hänet kasvamaan

Jos olet huolissasi siitä, että jacaranda ei talvehdu pakkasten takia, istuta se keväällä jotta hän voi hyötyä suoraan kauniista päivistä. Muuten on myös mahdollista aseta ohjaaja sen tukikohtaan suoran rungon varmistamiseksi. Koko puolella tällainen huolto ei ole tarpeen, ellet huomaa sitä kukkien painosta uhkaa halkeilla oksia!

violetti puu jacaranda
Luotto: iStock / pulpitis

Koska se on trooppinen puu, se kestää lämpöä melko hyvin. Toisaalta, varmista kastele sitä helleaaltojen aikana jotta juuret eivät kuivu liikaa. Näiden aikojen ulkopuolella kastele sitä vain sen kasvaessa – eli muutaman ensimmäisen vuoden istutuksen jälkeen.

Hyvä tietää

Loistava sininen näkyy niiden puiden luettelossa, joissa on a nopea kasvu. Mitä hyötyä nopeammin niiden kukinnasta, joka ulottuu Toukokuusta heinäkuuhun.

On mahdollista viljellä jacaranda ruukussa sisätiloihin, mutta on enemmän kuin harvinaista, että se kukkii näissä olosuhteissa.

Vaikka olemme suosineet jacaranda mimosifolia tässä artikkelissa on noin yksi neljäkymmentä lajiketta erilainen kuin tämä puu. Tämä on yksinkertaisesti yksi tunnetuimmista.

Aikuisena sen halkaisija voi olla jopa a kymmenen metriä. Kriteeri, joka on otettava huomioon istutettaessa, koska se on ympärysmitta, johon kukat putoavat kukinnan lopussa!

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

10 nopeasti kasvavaa puuta puutarhaan

6 puuta alkuperäisellä kuorella kirkastamaan puutarhaa

Uskomaton kokemus: anna kasvellesi epätavallisia värejä!

kuinka istuttaa kaki ja kuinka ylläpitää sitä?

miten suojata kylmältä?