Calamondin: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää sisätiloissa olevista appelsiinipuista

Calamondin appelsiinipuu on helppo kasvattaa sisäkäyttöön appelsiinipuu. Se on kumquatin ja mandariinipuun risteytys. Tämä pieni pensas voi olla 1-2 metriä korkea ja sen kukinta on erittäin tuoksuva, mikä antaa olohuoneeseesi hedelmäisen tunnelman. Sen pienet, kitkerät, mutta syötävät sitrushedelmät tuovat sisustukseen väriä ja piristystä! Jos sitä kasvatetaan sisätiloissa, se johtuu siitä, että tämä kaunis pieni pensas on hyvin varovainen. Mutta tätä trooppista kasvia viljellään myös talvipuutarhassa tai verannalla. Tässä on kaikki mitä sinun tulee tietää calamondin appelsiinin kasvattamisesta!

Milloin istuttaa sisäappelsiinipuu?

Calamondin appelsiinipuu istutetaan ja istutetaan uudelleen keväällä. On kuitenkin mahdollista istuttaa se kesän lopulla. Koska calamondin appelsiinipuu ei ole kovin kestävä, se istutetaan ruukkuihin ja sisälle. Maassa se kasvaa vain alueilla, joilla on välimerellinen tai trooppinen ilmasto.

Kuinka istuttaa calamondin appelsiini?

  • On tärkeää valita ruukku, jonka pohjassa on reikä veden pysähtymisen välttämiseksi.
  • Aseta vedenpoistoelementti, kuten sora- tai savipallot, ruukun pohjalle noin 3 cm.
  • Tuo universaali- tai sitrusmulta. On mahdollista lisätä lannoitetta.
  • Aseta pensas keskelle ja täytä ruukkumulta.
  • Istuta uudelleen 2–3 vuoden välein halkaisijaltaan hieman suurempiin ruukkuihin.
appelsiini Calamondin
Tekijät: Dehner Garden Centerin lehdistöalue / Flickr

Kuinka säilyttää calamondin appelsiini?

Kastelun tulee olla säännöllistä, mutta ei liiallista. Liiallinen vesi voi olla kohtalokasta kasveille. Selvittääksesi tarvitseeko pensas enemmän vettä: katso runkoa. Tummin osa ei saa olla yli 2 cm korkea, muuten se tarkoittaa, että puussa on liikaa vettä. Kerran viikossa kastelu riittää, paitsi kesällä, jolloin vettä tarvitaan enemmän. Muista ruiskuttaa lehtiä säännöllisesti luodaksesi trooppisen tunnelman.

Hedelmä tapahtuu marraskuusta maaliskuuhun. Tänä aikana on mahdollista lisätä erityistä sitruslannoitetta kahden kastelun välillä. Sinun pitäisi tietää, että hedelmät ovat syötäviä, mutta erittäin happamia, joten hauraat mahat eivät välttämättä pidä.

Leikkaaminen ei todellakaan ole välttämätöntä. Pensas on kuitenkin mahdollista tasapainottaa uudelleen karsimalla se useita kertoja vuodessa. Muista harventaa keskiosaa ja poistaa huonosti sijoitetut oksat.

Lähde

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Viikunapuu: kuinka leikata tämä hedelmäpuu talvella?

Persikkalehtien käpristyminen: kuinka käsitellä tätä tuhoisaa tautia?

Kuinka kasvattaa litsi kuopastaan?

kaikki tästä alkuperäisestä kasvista

Onko sinulla pieni puutarha? Nämä 10 puuta ovat täydellisiä!