8 tehtävää kevään tullessa!

Kevät saapuu arkaksi, mutta luontoa tarkkaillen näemme lämpötilojen nousevan. Sinun ei tietenkään pitäisi kiirehtiä istutukseen, kasteluun tai kylvöön, koska pakkaset eivät ole ohi, ja parempi odottaa jääpyhien kulkua toukokuun puolivälissä. Kuitenkin ensimmäisistä auringonsäteistä voit aloittaa puutarhan valmistelun kevätkaudeksi, mutta myös kesäksi. Tässä on 8 tehtävää kevään tullessa!

1) Aloitamme maaliskuussa!

Vaikka pakkaset eivät ole täysin poissuljettuja, sinun ei pitäisi odottaa toukokuun loppuun asti aloittaaksesi puutarhan hoitamista. Kylmän jälkeen puutarhalla on väistämättä seurauksia. Aloita perusteellisella puhdistuksella, kuten lehtien keräämisellä, hedelmäpuiden karsimisella tai oksien leikkaamisella. Jos haluat myöhemmin kylvää ruohoa, on parasta tehdä kaikki nämä työt ensin.

2) Leikkaa kasvit varhain keväällä

Aloita pensaiden ja ruusujen karsimisella helmikuun lopun ja maaliskuun alun välisen pakkaskauden ulkopuolella. Voit myös poistaa kuolleet oksat.

ruusupensaat
Luotto: Nadya So / iStock

3) Kartta kasveistasi

Ennen kuin lämpimät säät palaavat, kartoittaa puutarhaasi. Onko syksyllä tai talvella istuttamasi kasvit juurtuneet? Tarkista, että kasvit voivat hyvin. Muussa tapauksessa huolehdi pahimmasta.

4) istuta monivuotiset kasvit

Kevät on paras aika istuttaa monivuotiset kasvit! Campanulas, hibiscus, suuret koiranputket … monet kukat voivat lisätä väriä puutarhaan. On myös aika jatkaa jakoja ja leikkauksia.

5) Ilmota kasvit

Ilmastuta kasveja skarifiointiaineella. Poista sammal esimerkiksi nurmikolta. Kasvit ovat arpeutuneet maaliskuun ja huhtikuun välisenä aikana.

6) Muuta puutarhaa keväällä

Juuri keväällä tuodaan kasvien kehitykseen tarvittava lannoite. Tämä edistää kasvien elpymistä, erityisesti monivuotisten ja pensaiden osalta.

7) Kastelun paluu

Talvehtimisen jälkeen kasvit tarvitsevat enemmän vettä. Siksi jatkamme säännöllistä kastelua kasveille, jotka sitä tarvitsevat. Voit myös käynnistää automaattisen kastelun uudelleen, jos sinulla on sellainen.

Kasvien kastelu vihannespuutarha kevät
Luotto: iStock / AndreaObzerova

8) vihannespuutarha keväällä

Jotkut vihannekset istutetaan tammi -maaliskuussa, jotta ne voivat hyötyä sadosta keväällä. Tämä koskee salaatteja, juurikkaita tai perunoita. Kylvö alkaa maaliskuussa, mutta peiton alla ja lämpimänä. Maassa on odotettava pakkasien loppumista. Kun maaperä on lämmennyt, siirrä porkkanat, retiisit, sipulit tai jopa herneet maahan, josta voit nauttia toukokuussa.

Älä unohda tuulettaa maaperää työstämällä sitä ja poistamalla rikkaruohot. Lisää hieman lannoitetta ja poista vaurioituneet oksat.

mitä tehdä, istuttaa ja korjata tällä hetkellä

10 asiaa puutarhassa syyskuussa