5 violettia kukkivaa puuta puutarhan kaunistamiseen

Violetti on väri, joka vivahteistaan ​​voi tuoda runoutta ja maagisen tunnelman puutarhaan. Mutta se ei välttämättä ole helppo löytää väriä, sitä paitsi puista! Onneksi yksilöillä, joissa on violetit ja purppuraiset kukat, ei ole mitään kadehdittavaa muille. Tämä väri, joka on joskus vaalea ja herkkä, sitten tumma ja intensiivinen, sopii hyvin vaaleanpunaisen ja valkoisen kanssa.

1. Keisarillinen Paulownia

Tällä Itä-Aasiasta kotoisin olevalla puulla on kaikki vietelläkseen: lehdet alkuperäisessä muodossaan, violetit kukat tuovat miellyttävän tuoksun… Mitä vielä ? Se on myös tukeva puu, jota on helppo istuttaa ja ylläpitää nopea kasvu. Siksi se viihtyy kaikissa puutarhoissa, kunhan siinä on aina tuoretta, hyvin valutettua maaperää.

paulownia violetit lehdet
Luotto: iStock / Boonyarit

2. Violetti intialainen lila

Pidämme tätä nimeä parempana kuin nimeä Lagerstroemia indica, aivan kuten osoitettu, mutta vähemmän paljastava värin suhteen. Kesällä kukinta paljastaa runsaat kukkaklusterit jotka ovat valinta koristeena puutarhaan. Istutuspuolella tämä puu pitää parempana täydestä auringosta ja sitä voidaan kasvattaa sekä ruukuissa että maassa.

kalifornian lila
Luotto: pxhere

3. Jacaranda

On mahdotonta olla lainaamatta häntä purppurapuita käsittelevässä artikkelissa! Jacaranda on epäilemättä yksi parhaista runollinen tuo on. Joten hän tuo eleganssia ja herkkyyttä mihin tahansa puutarhaan! Yksi tyhjää tilaa ja täydessä auringonpaisteessa on paras paikka toivottaa se tervetulleeksi ja antaa sille kaikki tilaa, jota se tarvitsee kukoistaakseen.

violetti puu jacaranda
Luotto: iStock / teps4545

4. Le sophora secundiflora

On myös mahdollista valita violetti kukkiva sophora, jonka kukat adoptoivat tummat ja voimakkaat sävyt. Sitä kutsutaan joskus calia secundifloraksi, ja se vaatii vähän huoltoa ja arvostaa lämpöä ja auringonpaistetta. Se kestää vähän kärsivällisyyttä : kukat eivät kehity muutamaan vuoteen istutuksen jälkeen.

sophora secundiflora
Luotto: iStock / JennyPPhoto

5. Le vex chaste lammas

Kutsutaan myös nimellä gattilier ja pippuripuu, tämä pensas on värjätty kesällä a mauve kaikki sävyissä, osa niistä muuttuu siniseksi. Mitä, hänen kanssaan hajuvesi, houkuttelevat pölyttäviä hyönteisiä, kuten mehiläisiä. Kuten lila ja jacaranda, se viihtyy parhaiten täydessä auringossa. Voi myös korjata sen lehtiä – ja sen hedelmät syksyllä.

gattilier

    Luotto: Stan Shebs / Wikipedia

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Purppuraiset kukat: 10 lajiketta täysin violettiin puutarhaan!

Koristevalkosipuli ”Purple Sensation”: upea violetti monivuotinen kasvi

Malva sylvestris: hellävarainen kasvi jokapäiväisiä vaivoja vastaan

10 vinkkiä kauniiden istutuskasvien tekemiseen

Kiinalainen mantelipuu: neuvoja, istutus ja hoito