4 keltaista puuta lisäämään väriä puutarhaasi

Aurinkoisten päivien saapuminen saa meidät haluamaan nähdä elämän väreinä ja tehdä puutarhastamme eloisampaa ja iloisempaa. Tähän keltaiset puut voivat olla hyvä ratkaisu, koska ne tuovat kiiltoa ja kimaltelevaa puolta usein liian vihreään paikkaan. Tässä on 4 puuta tai pensaa, jotka ovat keltaisia ​​tai kukkivat keltaisena ulkopinnan värjäämiseksi, sekä joitain viljelyneuvoja.

1) Le forsythia

Tämä hämmästyttävän värikäs pensas kultaisine lehdeineen on ihanteellinen puutarhaan. Se voi lisätä puutarhaan kiiltoa, varsinkin kun tietää, että sen kukinta tapahtuu aivan kevään alussa ja joskus jopa aikaisemmin. Sen jälkeen voit ihailla sen keltaisia ​​kukkia, jotka ilmestyvät ennen lehtiä. Jotkut lajit kukkivatkin helmikuussa, kun taas toiset näyttävät kauniin värinsä huhtikuussa.

Mikään ei ole yksinkertaisempaa kuin tämän pensaan hoitaminen. Se on todellakin helppo säilyttää, eikä sinulla ole vaikeuksia saada se nauttimaan elämästään kotona. Se sopii valoisalle varjolle, mutta antaa sinulle paljon enemmän kukkia ja loistaa täydellisessä auringossa. Forsythia suosii kosteaa, hapanta, viileää maaperää, mutta se tottuu myös muihin maaperätyyppeihin. Lisäksi suosittelemme multaamaan sen kesällä, kun se on liian kuuma, se arvostaa tätä hoitoa. Kestää -25 °C:n lämpötilan, siitä tulee mahdollinen valinta kaikille Ranskan alueille.

keltainen forsythia
Tekijät: Manfred Richter / Pixabay

2) mimosa

Mimosa, tämä kuuluisa puu, joka tulee Australiasta ja joka tuoksuu jumalallisen hyvältä, on pakollinen puutarhoissa. Se tarjoaa kultaisten pisaroiden kaltaisen kukinnan, ja sillä on myös toinen vetovoima: sen tuoksu. Sen lisäksi, että se on visuaalisesti miellyttävä, sillä on myös huumaava hajuvoima. Se kukkii hyvin varhain vuoden, tuoden sinulle kirkkaita keltaisia ​​värejä puutarhaan, joka on vielä lepotilassa talven jälkeen. Mimosalla on muitakin etuja, kuten kaunis ja herkkä lehvistö, joka näyttää mielenkiintoiselta puutarhassa ja joka on vaihtelua muihin tavallisempiin lehtineen. Kaiken lisäksi sillä on voimakas kasvu, 30-60 senttimetriä vuodessa, mikä tekee sinusta tasaisen puun ja poikkeuksellisen kukinnan muutaman vuoden kuluttua kotonasi.

Jotta se pysyy mahdollisimman pitkään, sinun on kuitenkin kiinnitettävä huomiota sen tarpeisiin. Puu on erittäin hauras ja vaatii erityistä huomiota, jos haluat säilyttää sitä pitkään. Se on puu, joka tarvitsee lämpöä ja valoa. Se todellakin viihtyy Etelä-Ranskassa, mikä näyttää ihanteelliselta alueen lämmön ja auringonpaisteen vuoksi, mutta yleensä viihtyy koko Ranskassa. Liian kovien talvien kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä pakkanen voi olla kohtalokasta. Muista siis suojata se, kun lämpötila laskee liikaa. Toinen ratkaisu on olemassa: kulttuuri ruukussa. Mimosa sopeutuu täydellisesti tällaiseen käsittelyyn ja voit laittaa sen suojaamaan sitä helpommin lämpötilan laskun aikana. Lopuksi, seisova vesi voi aiheuttaa sen mädäntymistä ja siten hengenvaarallista, joten on suositeltavaa valita hiekkainen ja hyvin valuva maaperä.

keltainen mimosa
Luotto: Morgan LOTZ

3) Le Ginkgo biloba

Neljänkymmenen kruunuinen puu on erittäin suosittu kauneutensa, lisääntyneen vastustuskykynsä kaikentyyppisiä sairauksia tai saasteita vastaan ​​ja sen helppohoitoisuuden vuoksi. Tämä puu tunnetaan lehtistään, jotka ovat alun perin vihreitä ja muuttuvat keltaisiksi syksyllä. Ginkgo on peräisin Kiinasta ja on siitä lähtien matkustanut ympäri maailmaa. Se tunnetaan erittäin pitkästä käyttöiästä, kuten Kiinan Gu Guanyinin temppelistä löytynyt. Se on kuuluisa kultaisena tarjoamastaan ​​visuaalisesta spektaakkelista, mutta myös yli 1400 vuoden iästä.

Ginkgo on ihanteellinen puutarhaasi. Suunnittele sille kuitenkin melko suuri paikka, koska se todennäköisesti kasvaa paljon sekä korkeudeltaan että leveydeltään. Kestävyyden kannalta puu kestää -30 astetta, mikä tekee siitä erinomaisen kohteen alueilla, jotka ovat talvella hieman liian viileitä. Se tarvitsee aurinkoa ja paljon valoa kehittyäkseen hyvin. Se arvostaa kaikentyyppistä maaperää, se on vain valutettava eikä liian kuiva. Kastele sitä kevyesti kuivuuden aikana, erityisesti sen ensimmäisinä elinvuosina. Se on poikkeuksellinen kumppani puutarhassasi, mutta varo sen hedelmiä, jotka ovat syömättömiä. Jos ginkgosi on naaras, niillä on myös erittäin epämiellyttävä haju, kun ne putoavat puusta.

keltainen ginkgo
Luotto: congerdesign / Pixabay

4) luuta

Luuta on henkeäsalpaava puu, jonka runsas kukinta aikaisin keväällä. Pienet perhosen muotoiset kukat ja sen keltaiset värit tuovat heti häikäisevän ilmeen puutarhaasi. Se on puu, joka tuo valoa ja paljon raikkautta uniseen alkukevään puutarhaan. Luutalajikkeesta riippuen se voi olla keltaista, oranssia ja kukkia voi jopa koristella hieman punaisella. Voit sijoittaa sen yksinkertaiseksi pensaaksi tai liittää sen pensasaikaan. Luuta voidaan laittaa myös kivikkotalloon.

Puu voi menestyä missä tahansa maaperässä. Tarvitset valutetun maaperän, neutraalin tai happaman ja huonon, ei kovin hedelmällisen. Täällä se viihtyy eniten, sillä se altistuu merkittävästi auringolle. Kastelua varten muista kastella sitä muutaman ensimmäisen vuoden ajan puutarhassasi ankaran kuivuuden aikana. Sen jälkeen voit antaa sen kehittyä rauhassa ja leikata sitä joskus elinvoiman palauttamiseksi. Kun sen paikka on valittu, älä kuitenkaan siirrä sitä.

keltainen geeni
Luotto: DEZALB / Pixabay

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

10 oranssia kukkaa ja kasvia värikkääseen puutarhaan

5 violettia kukkivaa puuta puutarhan kaunistamiseen

10 istutettavaa pensasta tuomaan väriä puutarhaasi talvella

3 vinkkiä estääksesi lintuja syömästä kirsikoitasi!

istutus, kasvatus, hoito ja sadonkorjuu