3 vinkkiä estääksesi lintuja syömästä kirsikoitasi!

Tiedetään hyvin, että linnut ovat suuria kirsikoiden, erityisesti varhaisten kirsikoiden, rakastajia. Joskus et ehdi nauttimaan tuotannostasi, sillä linnut ovat jo syöneet kaiken! Kuten kaikki hedelmäpuut, kirsikkapuut joutuvat hyökkäyksen kohteeksi kaikkialta. Mutta älä panikoi, sillä on olemassa ratkaisuja, jotka pitävät linnut poissa puistasi ja tulevista sadoistasi. Tarjoamme tietysti aina luonnollisia ja ennen kaikkea turvallisia ratkaisuja eläimille! Olisi todellakin sääli, jos et voisi maistaa pitkien tuntien kovan työn hedelmää. Ei kuitenkaan tule kysymykseen vahingoittaa lintuja, vaan yksinkertaisesti estää niitä syömästä hedelmiäsi. Tässä on 3 vinkkiä, joiden avulla pidät linnut poissa kirsikkapuistasi.

1) koipallot

Koipallot näyttävät pieninä valkoisina palloina. Isoäidimme käyttivät sitä koiden torjumiseen, mutta myös pyykin hajusteluun. Se on kuitenkin myös todellinen karkote linnuille, koska ne eivät pidä siitä tulevasta hajusta. Käytä tätä varten muovipulloja, tee reikiä pituussuunnassa ja aseta koipallot sisään. Ripusta pullot puiden oksiin ja olet valmis. Linnut eivät enää lähesty kirsikkapuitasi!

2) Pelottimet

Emme puhu CD- tai kissanpäätyylisestä pelottimesta, joka sijoitetaan puiden lähelle, koska ne eivät ole millään tavalla tehokkaita lintuja vastaan. Osta sen sijaan ohut polypropeeniteippi, joka pelottaa linnut lähettämänsä äänivärähtelyn ansiosta. Sinun tarvitsee vain venyttää nauha kahden puun väliin. Sitten linnut yllättyvät ja heidän vaistonsa kääntää ne pois sadostasi. He luulevat olevansa tekemisissä petoeläinten kanssa.

3) Lintujen vastainen verkko

Klassisin menetelmä on edelleen suuret lintuverkot. 10 m x 10 m malli voi peittää koko puun. Valitse laatu: verkon tulee olla vahvaa ja neulottua nylonia. Hauras verkko todellakin repeää hyvin nopeasti. Ole varovainen, tämä menetelmä edellyttää, että tarkistamme joka päivä, ettei lintu ole jäänyt loukkuun halkeamiin. Jos näet linnun, vapauta se mahdollisimman pian tai se voi kuolla uupumukseen. Sadonkorjuun jälkeen muista myös poistaa verkot. Lopulta linnut ja kirsikkapuut kulkevat käsi kädessä.

kirsikat
Tekijät: Bru-nO / Pixabay

Puutarhassa on monia lintulajeja: varpuset, poikaset, vitse, kyyhkyset, peippo, pääskyset… Puutarhan lintujen suojelu on tärkeää. Ne syövät hyönteisiä (toukkia, etanoita jne.) ja niitä käytetään lintujen ruokkimissa. Joten älä epäröi asentaa heille syöttölaite, jossa on auringonkukansiemeniä, marjoja tai rasvapalloja (jota pienet linnut rakastavat), vettä, pieni kota (pesälaatikko) ripustettavaksi rungon pylvääseen. Kaikki linnut ovat tärkeitä. Tietyt lajit ovat läsnä enemmän kuin toiset, erityisesti varpunen. Loppujen lopuksi nämä söpöt linnut ovat puutarhurin ystäviä, kun nämä hyönteissyöjät auttavat häntä pääsemään eroon tuholaisista. Joten vaikka ne joskus varastavat satomme, puutarhalintujen ruokinta on edelleen tärkeää. Ja sinä, mikä lintu on sinun mielestäsi erityisen söpö?

Lähde

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

25 lintumaja- ja lintujen ruokintaideaa

Linnut: 10 pensasta toivottaa heidät tervetulleiksi

Lintujen pesimälaatikko: kuinka rakentaa ja asentaa se?

kasvattaa ja hoitaa tätä koristeellista pensasta

4 keltaista puuta lisäämään väriä puutarhaasi