10 vinkkiä kauniiden istutuskasvien tekemiseen

Siinä se, kevät ei ole kaukana ja haluat todella tehdä parvekkeestasi tai terassistasi värikkään kukkien. Voit jo kuvitella valleita koristavat kukkaputket. Tätä varten sinun on työstettävä istutuskoneet niin, että ne näyttävät upeilta! Tässä on 10 vinkkiä kauniiden istutuskasvien tekemiseen.

1) Valitse oikeat kukkalajikkeet

Kukkalajikkeita on loputtomasti. Muista valita oikeat lajit alueesi, lämpötilasi, mutta myös parvekkeesi valotuksen mukaan. Esimerkiksi jos olet etelässä, petuniat pärjäävät erinomaisesti. Jos olet pohjoiseen päin, unohda petuniat ja käänny fuksiaiden puoleen.

2) ajattele liittoutumia

Istutuskoneessa meillä on harvoin samantyyppistä kasvia. Jos haluat istutuskoneen, jossa on eri kukkalajikkeita enemmän väriä ja muotoa varten, valitse kasveja, joilla on samat tarpeet. Et esimerkiksi voi istuttaa vettä nälkäistä kasvia kasville, joka arvostaa kuivaa maaperää.

3) Materiaalin valinta

Varmista ensinnäkin, että istutuskoneesi on oikean kokoinen: sekä leveä että syvä. Kasvit tarvitsevat tilaa juurtuakseen. Istutuskoneet ovat saatavilla kaikissa väreissä ja kaikista materiaaleista. Riippuen maustasi ja tyylistä, jonka haluat antaa parvekkeellesi, sinulla on laaja valikoima puisia, metallisia, värillisiä, raittiita jne. laatikoita.

4) Viemäröinti

Kaikki istutuskoneet on porattava taakse. Savi- tai sorapallojen lisääminen on myös tärkeää veden oikean virtauksen kannalta. Itse asiassa seisova vesi hyökkää juuria vastaan ​​ja tappaa kasveja.

5) Laadukas maaperä

Maasta lähtien kaikki pelataan kasvin kehityksen tasolla. Tästä syystä alusta tulee valita varoen. Kukkia varten käänny esimerkiksi ”erityisen kukkakasvien” maaperään.

Voinko kieltää istutusten asettamisen parvekkeelleni?
Luotto: Stux / Pixabay

6) Istutusetäisyydet

Kasvien hyvän kasvun varmistamiseksi on tarpeen noudattaa tiettyä etäisyyttä istutusten välillä. Jos ne menevät päällekkäin, kehitys ei onnistu. Esimerkiksi 30 cm pitkälle istutuskoneelle riittää 3 ruukkua. Aluksi istutuskone näyttää surulliselta, mutta kasvit tunkeutuvat siihen hyvin nopeasti!

7) Älä kiirehdi

Vaikka kevät on aivan nurkan takana, älä aloita kukkien istuttamista ennen kuin kaikki pakkasriski on ohi.

8) Tasapainota istutuskone

Päästä mielikuvituksesi valloilleen tai hae inspiraatiota Internetin valokuvista. Jos haluat kauniin istutuskoneen, koostumusten on oltava tasapainoisia. Katso keskellä kompakteja kasveja, pystysuora tausta ja roikkuvat etualalla.

9) Erilaisia ​​kasveja

Kukkivien kasvien joukossa on vain lehtikasveja (muratti, minttu, coleus jne.). Tietyn harmonian tuomisen lisäksi kontrasti on vieläkin kauniimpi.

10) Kaikki värit eivät täsmää

Muista harmonisoida värit, jotta istutuskone ei anna hylättyjen luonnonkasvien vaikutusta. Kahden kontrastin sävyt ovat täydellisiä. Ja sitten älä unohda valkoisia kukkia, jotka yhdistyvät täydellisesti kaikkiin väreihin.

Lähde

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

10 superhelppoa kasvattavaa ulkokasvia orastavalle puutarhurille!

Schlumbergera: mehevä kasvi, joka kukkii talvella

16 epätavallista kasvia puutarhaasi!

Kuinka kasvattaa sitrushedelmiä ruukuissa?

5 violettia kukkivaa puuta puutarhan kaunistamiseen