10 kauneinta kukkivia pensaita värikkäisiin penkkeihin

On kiusallista valita pensaat, jotka järjestetään möhkäleiksi. Mutta on totta, että jotkut erottuvat helpommin muista kukinnan ja värinsä ansiosta. Sängyissä, mutta myös reunalla, ne houkuttelevat pölyttäviä hyönteisiä, tuovat väriä puutarhaan ja määrittävät erilaisia ​​tiloja ja joskus tuoksuvat miellyttävästi ilmaan.

1. Rhododendron

Niin klassinen kuin ajatonkin, tämä maalaismainen pensas on todellinen pakko saada. On totta, että hänen runsas kukinta ja sen karu puoli toimii sen hyväksi. Se istutetaan ihanteellisesti paikkaan, joka on suojattu suoralta auringonvalolta.

rhododendron
Luottotiedot: Capri23auto / Pixabay

2. Helmipuu

Erilaisten nimien peitossa – morsiamen puu tai tieteellisin Exochord x macrantha ”The Bride” – tämä pensas, jolla on erittäin runsas kukinta. The kirkkaan valkoiset kukat mukana aurinkoisten päivien paluun.

  helmipuu Exochorda x macrantha 'The Bride'
Luotto: iStock / PurpleImages

3. Caryopteris

Täällä kukinta tapahtuu kuuman kauden lopussa. Hyvän tuoksun lisäksi karyopterit tarjoavat kauniita värejä sinisen ja violetin sävyt, jotka sopivat hyvin esimerkiksi valkoisten kukkien kanssa. Jotta saat kaiken irti tästä kukinnasta, se tulisi istuttaa aurinkoon.

Caryopteris
Luotto: iStock / magicflute002

4. Le callicarpe

Kasvi ei voisi olla koristeellisempi, tällä on monia etuja. Ensinnäkin sen marjojen väri, joka antaa a runollinen ja ainutlaatuinen puutarhassa talvella. Karamellipuu kukkii sitäkin enemmän, kun istutetaan useita jalkaa, mikä tekee siitä ihanteellisen sängyn luomiseen.

callicarpa
Luotto: NevaF / iStock

5. Physocarp, jossa on obierin lehtiä

Hyötyä ikivihreistä lehdistä, joilla on alkuperäinen tumma väri, tämä pensas kehittää myös kauniita valkoisia kukkia kesällä. Säilyttääksesi ne kannattaa istuttaa varjoon ja viileään maahan.

physocarpessa on obierin lehtiä
Luotto: iStock / Arina_Bogachyova

Syystyötä permakulttuuripuutarhassa

milloin, miten ja mikä hedelmäpuu leikataan?