10 kääpiölajiketta parvekkeellesi

Kun sinulla ei ole hedelmätarhaa, ei suurta puutarhaa tai ei ulkoaluetta ollenkaan, hedelmäpuun kasvattaminen voi olla hankalaa. Jos sinulla on kuitenkin patio tai parveke, hyvä uutinen on, että voit poimia omia hedelmiä kääntymällä kääpiöhedelmäpuiden puoleen. Itse asiassa kääpiöhedelmäpuut sopeutuvat erittäin hyvin säiliöviljelyyn. Mutta silti on välttämätöntä tietää, kenen puoleen kääntyä, koska jotkut eivät tue sitä. Muista valita kääpiölajike tai varustaa itsesi kääpiöpohjarungolla. Tässä on ideoita kääpiöhedelmäpuun adoptoimiseksi!

1) kääpiökirsikkapuu

Pienoiskirsikkapuu tarjoaa sinulle niin upeaa kukintaa valkoisten kukkien ja herkullisten makeiden ja mehukkaiden hedelmiensä ansiosta. Lisäksi se voi tuottaa ensimmäisestä vuodesta … jotain vietellä kärsimättömin!

kirsikka kirsikka
Luotto: Hans / Pixabay

2) sitruunapuu

Tämän sitrushedelmän kasvattaminen on melko helppoa, vaikka se on vaativaa. Se on yksinkertaisesti laitettava takaisin lämpimään syksyllä ja koko talven ajan. Sinun on oltava kärsivällinen nähdäksesi ensimmäiset sitruunat. Mutta sitten sitruunat korjataan yleensä lokakuusta tai ympäri vuoden lajikkeesta riippuen! Tämä pätee 4 vuodenajan sitruunoihin, limeihin tai Meyer-sitruunoihin.

sitruuna sitruunapuu
Kredit : dimitrisvetsikas1969 / Pixabay

3) omenapuu

Erityisesti tätä viljelymenetelmää varten on luotu kompakteja omenapuita. Se on hedelmäpuu, joka sopeutuu erittäin hyvin ruukkuihin.

pommier
Luotto: Kapa65 / Pixabay

4) viikunapuu

Viikunapuun etuna on, että se on tyytyväinen hyvin pieneen maamäärään.

viikunapuu viikunat
Luotto: Simon / Pixabay

5) päärynäpuu

Vaikka valitsisit päärynäpuusta pienoisversion, muista, että se vie paljon tilaa.

päärynäpuu
Luotto: hansbenn / Pixabay

6) Appelsiinipuu (ja muut sitrushedelmät)

Klementiini, mandariini, sitruuna… valikoima on laaja sitrushedelmien kategoriassa. Lisäksi tarjolla on loputon valikoima appelsiinipuita. Suosikkimme on edelleen calamondin appelsiini. Helppo kasvattaa, se on kumkvatin ja mandariinipuun risteys.

istuta sitruunaappelsiinin siemen
Luotto: kazina / iStock

7) luumupuu

Luumupuu tarvitsee paljon valoa.

karsinta
Luotto: Color / Pixabay

8) persikka se

Keväällä persikkapuun kukinta on upeaa ja kesällä se ilahduttaa herkkusuja herkullisilla persikoillaan, joiden maku on niin makea suussa. Valkoiset persikat, keltaiset persikat, nektariinit tai jopa nektariinit, sinulla on valinnanvaraa!

persikat
Kredit: flockine / Pixabay

9) Le kumquat

Kumquat on herkullinen pieni sitrushedelmä, jota voidaan kasvattaa ruukussa. Toisin kuin appelsiinit, hedelmät syödään kuorineen. Tämä miniatyyri appelsiinipuu koristaa kauniisti istutuspöydän terassilla, parvekkeella tai puutarhassa.

kumkvatti
Kredit : dimitrisvetsikas1969 / Pixabay

10) aprikoosipuu

Kevään alussa aprikoosipuu tarjoaa lukuisia punertavanvalkoisia kukkia ja kesällä hyvän kokoisia hedelmiä.

aprikoosi
Luottotiedot: RitaE / Pixabay

Lähde

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Avokado: avokadopuun kasvattaminen ytimeineen

Kuinka viljellä ja ylläpitää sisätilojen korallilahtia?

Syötävät luonnonvaraiset kasvit: 10 lajiketta luonnosta korjattavaksi

istuttaa ja hoitaa tätä kaunista violettia puuta

11 kasvia, jotka viihtyvät puutarhan varjoisissa kulmissa